Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 23 травня 2024
17:21

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Головою Дніпропетровського регіонального відділення Асоціації міст України вперше в історії став міський голова Дніпродзержинська

Головою Дніпропетровського регіонального відділення Асоціації міст України вперше в історії став міський голова Дніпродзержинська

Сьогодні, 25 травня, під час проведення засідання регіональної платформи Асоціації міст України, яке відбулося в Дніпропетровську, було оголошено, що за результатами опитування більшістю голосів головою Дніпропетровського регіонального відділення Асоціації міст України вперше в історії Дніпродзержинська став наш міський голова Андрій Білоусов.

На засіданні були присутні голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов, народні депутати України Іван Куліченко та Максим Курячий, а також мери міст нашої області. Всі учасники заходу оплесками привітали Андрія Білоусова з призначенням на таку відповідальну посаду. Коментуючи призначення, Гліб Пригунов висловив переконаність в тому, що той колосальний досвід Андрія Леонідовича, який він отримав, працюючи в міській раді, в обласній адміністрації і в кабінеті Міністрів України, дозволить йому на вищому рівні організувати роботу регіонального відділення АМУ.

Відкриваючи перше засідання в якості голови Дніпропетровського регіонального відділення асоціації міст України, Андрій Білоусов зазначив, що в рамках міжнародної технічної допомоги АМУ реалізує великий амбітний проект «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні», головною метою якого є створення сприятливих умов для впровадження процесів децентралізації , а також поглиблення демократичних процесів розвитку територіальних громад та стабільності держави.

Також з докладними роз'ясненнями ключових питань на цю тему перед присутніми виступили народні депутати України Іван Куліченко та Максим Курячий, які мають величезний досвід роботи в сфері місцевого самоврядування. Мери міст ставили депутатам актуальні питання і обговорювали проблеми і досягнення, які існують в сфері наповнення бюджету. Говорили про необхідність внесення змін до Конституції України в частині децентралізації і шукали шляхи взаємодії у багатьох інших питаннях.

«Андрій Леонідович об'єднав весь досвід, отриманий на рівні як державного управління, так і місцевого самоврядування. Це дозволить йому стати в хорошому сенсі «батьком», який знає, як працює система на всіх рівнях і куди потрібно звертатися для вирішення тих питань, які на сьогоднішній день ще не відрегульовані», - зазначив Гліб Пригунов.

«В першу чергу я дякую своїм колегам - мерам міст Дніпропетровської області за те, що обрали мене головою регіонального відділення Дніпропетровського РВ АМУ. Я планую досить активно працювати на цій громадській посаді і піднімати ті питання, які хвилюють сьогодні керівників органів місцевого самоврядування. У будь-якому випадку, життя проходить на місцях. Я вважаю, що якщо у нас буде потужна основа в органах місцевого самоврядування, то відповідно у нас буде і могутня держава. Ті питання, які цікавлять керівників міст, будуть спрямовані на розгляд в письмовому вигляді виконавчому директору Дніпропетровського регіонального відділення АМУ Сергію Квитці, і ми будемо разом їх вивчати, а зустрічі в форматі діалогу будуть проходити систематично, в залежності від обсягу надісланих на розгляд питань», - резюмував Андрій Білоусов

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті