Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 03 червня 2024
13:39

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Що потрібно знати про графіки відключень? – відповідає ДТЕК Дніпровські електромережі

Що потрібно знати про графіки відключень? – відповідає ДТЕК Дніпровські електромережі

З 16 травня енергетики ДТЕК Дніпровські електромережі вимушені застосовувати графіки стабілізаційних відключень у регіоні за розпорядженням НЕК «Укренерго» через значний дефіцит електроенергії в енергосистемі.

Російські атаки дуже пошкодили енергетичну систему, тому електроенергії не вистачає для всіх споживачів країни.

Якщо не обмежувати споживання за таких умов, це призведе до численних аварій.

Чому відключення необхідні та як вони відбуваються – відповідають в ДТЕК Дніпровські електромережі.

Причиною значного дефіциту електроенергії стали наслідки масштабних атак ворога по енергоінфраструктурі країни. За останні місяці особливо відчутних руйнувань зазнали саме станції генерації. Енергетики задіяли всі можливі ресурси, однак їх не достатньо. Щоб вберегти енергосистему, проводяться відключення.

Хто вирішує, коли будуть відключення?

НЕК «Укренерго» оцінює наявну потужність, яка виробляється, а потім розподіляє, скільки електроенергії буде доступно в кожному регіоні. Якщо споживання перевищуватиме цей обсяг, головний диспетчер дасть розпорядження ДТЕК Дніпровські електромережі застосовувати стабілізаційні або екстрені відключення. Зі свого боку оператор системи розподілу робить все необхідне, щоб доступна електроенергія розподілялась справедливо між всіма мешканцями та підприємствами.

Як працюють графіки відключень? Чому світла немає більше 4-х годин?

Оскільки доступний обсяг енергоспоживання спрогнозований заздалегідь, ДТЕК Дніпровські електромережі має змогу рівномірно його розподілити між різними споживачами й скласти графік, згідно з яким світло відключають у всіх по черзі.

У графіках є дві категорії:

  • біла зона — світло є;
  • сіра зона — світла немає (близько 4 годин ± 30 хвилин для переключення клієнтів);


Чому не попереджали щодо відключень?

Ми повідомляємо про введення графіків відключень одразу, як отримуємо цю інформацію від НЕК «Укренерго». Повідомлення про графіки публікуємо на сайті ДТЕК Дніпровські електромережі, на сторінці у Facebook та чат-боті у Viber і Telegram. Ознайомитися з графіками можна на нашому сайті в розділі "Відсутня електроенергія". Якщо ж відключення екстрене – воно відбувається без попередження та заздалегідь визначеного графіка. Щойно наші фахівці отримують команду НЕК «Укренерго», протягом 10 хвилин вони мають обмежити споживання на чітко визначений обсяг.

Навіщо застосовувати відключення вночі?

Оператор системи розподілу чітко підпорядковується командам оператору енергосистеми – НЕК «Укренерго». Ми проводимо відключення тільки тоді, коли отримуємо відповідну команду. Наразі відключення застосовують у вечірні пікові години споживання електроенергії – з 18:00 до 24:00. Саме в цей період є дефіцит електроенергії.

Чому в мого сусіда є світло, а в мене нема?

Відключення застосовуються до всіх будинків та вулиць. Проте різні будинки та навіть різні під’їзди одного будинку можуть живитися від різних ліній електропередачі, тому відключаються в різний час. Будинки, підключені до критичної інфраструктури (лікарні, насосні станції, котельні), не відключаються взагалі. Список таких об’єктів затверджує місцева влада.

Чи відключатиметься вуличне освітлення?

Цим питанням опікується місцева влада. Спільно з місцевою владою ми проводимо переговори та шукаємо оптимальне рішення щодо відключення вуличного освітлення, що з одного боку допоможе економити електроенергію, а з іншого – не буде знижувати безпеку міст.

Ми розуміємо, наскільки вам складно без світла. Але просимо вас набратись терпіння та вірити в енергетиків. Ми робимо все, аби відключення були якомога коротшими.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті