Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 03 червня 2024
04:53

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Кам'янському водохранилище пройшли рейди: затримали бракон'єрів, очистили акваторію від сіток

На Кам'янському водохранилище пройшли рейди: затримали бракон'єрів, очистили акваторію від сіток

Рибоохоронці продовжують посилено патрулювати водойми для того, щоб забезпечити водним мешканцям комфортні умови для нересту та захистити їх від браконьєрів.

Так, 18 травня 2024 року рибпатрульні Дніпропетровщини об’єднали зусилля з інспекторами відділу оперативного реагування Держрибагентства та провели спільні рейди на акваторії Кам’янського водосховища.

Рыбпатрульные виявили двох чоловіків, ловивших рибу з резинової лодки забороненими знаряддями. За допомогою 4 сіток рибні мародери масово вилавлювали водні біоресурси і поймали понад 600 рибин – 76 кг плотви, карася сріблистого, густери, краснопірки, судака, окуня, леща і раків. Своїми діями порушники завдали державі збитків на суму 992 239 грн.

Інцидент стався на Кам'янському водохранилищі біля села Дніпровокам'янка в Кам'янському районі Дніпропетровщини.

У відношенні винних осіб оформлені адмінпротоколи. Розглядається питання про відкриття кримінального провадження за ст. 249 Уголовного кодексу України (незаконні зайняття рибним, звіриним або іншим водним досягненням промислу).

Лодку та сіті вилучив слідчий. Незаконно виловлену рибу передали суб'єкту господарювання, з яким укладено договір про відповідальне зберігання продукції.

Також рибпатрульні очистили акваторію Кам'янського водосховища від сіток. Зокрема, вилучили 11 безгосподарських сіток загальною довжиною близько 2 км. Рибу, яка була в живому стані, випустили в річку.

Рибу в пошкодженому вигляді (переважно плоскирок, пліток, сріблястих карасів та судака загальною вагою 21 кг) здали до рибоприймального пункту для реалізації з подальшим перерахуванням коштів до державного бюджету.

Власників незаконних знарядь лову встановити, на жаль, не вдалося. За результатами роботи складено акти вилучення безгосподарського майна.

Нагадуємо, що зараз на Дніпропетровщині діє нерестова заборона на лов риби та раків.

Звертаємо увагу, що з 2021 року уряд збільшив таксу за незаконний лов риби. Наприклад, один сріблястий карась вважається збитком у 1581 гривні, а сазан – у 3706 гривень. Усі кошти, отримані за відшкодування завданих збитків унаслідок порушення правил рибальства, надходять до місцевих бюджетів. Детальніше про розмір такс можна почитати на урядовому порталі.

Про браконьєрів та незаконний збут риби прохання повідомляти на «гарячу лінію» рибпатруля (096) 400-02-50.




Gorod.dp.ua на Facebook.


Остаётся только  (20.05.24 18:33): Сдохнуть с голоду. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті