Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
01:40

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

«Працюю, щодня займаюся спортом та граю в театрі». Чоловік із синдромом Дауна 15 років працює в магазині Дніпра

«Працюю, щодня займаюся спортом та граю в театрі». Чоловік із синдромом Дауна 15 років працює в магазині Дніпра

37-річний Віталій із синдромом Дауна 15 років працює в одному із магазинів мережі супермаркетів. Вакансію спочатку побачила його мама. Чоловік зрадів, адже постійно сидів вдома. Віталій сортує овочі та фрукти п’ять разів на тиждень по 4 години. Окрім роботи, він щодня займається спортом, а по п’ятницях відвідує репетиції в театрі.

У 37-річного чоловіка синдром Дауна. Працює він сортувальником овочів та фруктів в одному із магазинів мережі супермаркетів. Вакансію, що в магазин потрібні працівники на сортування, побачила мама Віталія. Чоловік зрадів, адже постійно сидів вдома. Від самого початку, каже Віталій, у нього на роботі все виходило.

"Не тільки вдома сидіти, гроші заробляти треба. На роботу ходжу, з задовленням, як на свято. Друзів багато, грузчиків, відносяться добре. Підказують, що робити", – каже Віталій.

З десяток років разом з Віталієм працює і його напарниця Олена. Жінка має інвалідність та також ходить на роботу по 4 години на день. Напарники разом розпочинали працювати в іншому магазині, але потім вирішили перевестися. На день перебирають приблизно 7 ящиків, розповідає Олена. Коли завершують свою роботу, можуть допомогти в залі виставити товар на полиці.

"Ми все разом робимо. Здружилися, як рідні стали. Ми допомагаємо одне одному, підказуємо", – каже колега Віталія Олена.
Окрім роботи, Віталій щодня займається спортом, а по п’ятницях відвідує репетиції в театрі. Акторством чоловік захопився близько 4 років тому. З того часу зіграв стільки ролей, що зараз не може підрахувати.

"Ніч перед різдвом" грали, "Чайку" грали, а тепер граємо "Веселу казку". Ролі вчу напам’ять", – каже чоловік.

На свої вистави Віталій запрошує лише найрідніших людей.

"Запрошував, мені дуже сподобалося як він там виступав. Пам’ятаєш, я на перший спектакль приходила. "Громоступія", так", – розповідає колега Віталія Олена.

Про свої мрії Віталій лише каже, що хоче скорішої перемоги України у війні з Росією. А в планах чоловіка – мати власне житло та ходити на заняття до басейну.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:

   


что удивительного?  (08.03.24 15:39): У нас такое ощущение что процентов семдесят носители синдрома Дауна особенно как дело до выборов доходит.
А вообще знаю людей которым такой же диагноз влепили которые по жизни умней и живут гораздо лучше чем те кому такое клеймо не поставили.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті