Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
14:37

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Ремонт проспекту Миру: що змінилося, які проблеми залишились

Ремонт проспекту Миру: що змінилося, які проблеми залишились

Реконструкція проспекту Миру зараз одна з найбільших у місті. Востаннє проспект ремонтували майже 30 років тому.

Ремонт розпочали наприкінці травня: тут асфальтують проїжджу частину, змінюють бордюри, приводять до ладу ліхтарі та дощоприймачи, ремонтують тротуар. Вже видно перші результати перетворення проспекту. Урбаніст Руслан Ширінов у своєму блозі Urban Dnipro показав фотографії змін.

Проспект Миру не зазнавав ремонту понад 30 років з моменту побудови (окрім бульварної частини в 2015 році). Планування проспекту морально застаріло і тут треба міняти буквально все: звужувати проїзну частину, тротуари — розширювати, будувати острівці безпеки, організовувати повну безбар‘єрність простору та наповнювати його новою функцією.

"Такі зміни можна було б впровадити під час реконструкції, і ці плани були в 2021 році: ми консультували архітекторів, що розробляли концепцію реконструкції", - пише у своєму блозі Руслан.
Але в умовах воєнного стану міста можуть проводити тільки поточні ремонти. Це оновлення існуючого стану вулиць без зміни їхнього планування: не можна розширювати тротуари і звужувати проїзну частину.

"На початку року вирішили зробити поточний ремонт без суттєвих планувальних змін. Спочатку я поставився до цієї ідеї скептично, зважаючи на кількість проблем, які неможливо вирішити таким типом ремонту. Але зрештою під час багатьох зустрічей з депблагоустрою та підрядником вдалося вичавити максимум, а саме:

- Безперервні тротуари в місцях проїздів;

- Відрізки велодоріжок згідно із концепцією розвитку велоруху в Дніпрі;

- Зменшення радіусів проїздів.

На жаль, багато проблем лишилося: завузькі тротуари, паркувальні кишені, кишені для ГТ, проїзди не в рівні тротуару. Але зрештою стане краще! Не ідеально, але справді краще.

Таких ремонтів до кінця року буде близько десяти, і про всі розповім детальніше (бо брав безпосередню участь в розробці концепцій цих ремонтів). А поки покажу, що вже зробили тут, на проспекті Миру", - зазначає Руслан.








Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Левобережная  (16.05.23 14:07): Объясните, пожалуйста, что за "благоустройство" происходит напротив "Брусницы"? Раньше была парковка, теперь пробки и бардак. О заборе из лавок в два ряда вообще молчу. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті