Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
15:40

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Чергування містом: перевірка роботи Лівобережного управління соціального захисту населення Дніпра та інспектування пункту незламності

|«« «« »» »»|

Олена Федосова приїхала до Дніпра з Маріуполя два роки тому. Нині живе з родиною у нашому місті та працює у Лівобережному управлінні соціального захисту населення.

«Досить цікава історія знайомства з моїм теперішнім місцем роботи. Як тільки приїхали з Маріуполя, одразу ж направились за довідкою до цього ж управління. Дуже привітні працівники тут, без черг оформили довідку ВПО. Далі почала працювати тут – у центрі зайнятості запропонували громадські роботи на пів року. Після уже залишилась працювати за контрактом. Дуже подобається. Особливо – колектив. Мені допомагали дівчата два роки тому, коли ми приїхали з рідного міста сюди, а нині – разом працюємо», – поділилася Олена.

Лівобережне управління соціального захисту населення забезпечує послугами мешканців трьох районів Дніпра.

«Торік спеціалісти АНД та Індустріального районів об’єднались у сучасному Прозорому офісі, що на Слобожанському проспекті. У Самарському районі управління розташоване на вул. 20-річчя Перемоги. Кількість отримувачів соціальних допомог по цих районах – близько 12 тисяч, враховуючи зареєстрованих ВПО», – сказала Ірина Максименко, начальниця управління соціального захисту департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради.

17 травня вона чергує містом.

"З лютого наші спеціалісти надали близько 30 тис. консультацій для ВПО, прийняли більше ніж 5 тис. заяв і пакетів документів. Ухвалили рішення про продовження допомоги на проживання ВПО майже 3 тис. сім'ям ВПО. Найчастіші питання, з якими звертаються до Лівобережного управління соціального захисту населення у Прозорому офісі: отримання консультацій щодо соціального захисту осіб пільгової категорії, забезпечення засобами реабілітації, оформлення державних допомог та компенсацій. Також виплата допомоги на проживання ВПО з урахуванням змін у законодавстві від березня 2024 року, отримання статусу «Особа з інвалідністю внаслідок війни», «Член сім’ї загиблого Захисника чи Захисниці України» тощо», – прокоментувала Світлана Котищук, начальниця Лівобережного управління соціального захисту населення.

«Усі програми соціального захисту населення - місцеві і державні - виконуються на належному рівні. Усім відвідувачам надаємо необхідні послуги та консультації. У приміщенні Прозорого офісу відвідувачам забезпечено комфортне перебування – електронна черга, зручні зони очікування, доступність простору для маломобільних осіб. Ба більше – є кімната для матері та дитини», – додала Ірина Максименко.

Під час інспекційного об’їзду чергова по місту перевірила і пункт незламності, розташований на базі відділу Дніпровського міського територіального центру (вул. Осіння, 11-Б).

«Пункт розрахований на 50 осіб. Є павербанки, 2 зарядні станції, чайники, термоси, аптечка, запаси питної та технічної води», – показала Вікторія Бабанська, заступниця директора, начальниця відділу Дніпровського міського територіального центру в Індустріальному районі Дніпровської міськради.

Усього на базі закладів та установ, підпорядкованих департаменту соціальної політики, відкрито 6 пунктів незламності.

«В усіх пунктах проведено інвентаризацію. Перевірили обладнання. Підготували генератори до роботи тощо. Цей пункт незламності в Індустріальному районі забезпечений усім необхідним для перебування тут людей під час можливих тривалих відключень електроенергії. Побаченим – задоволена», – підсумувала Ірина Максименко.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті