Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
17:22

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Екзотичні рослини Ботсаду ДНУ – на межі загибелі!

Екзотичні рослини Ботсаду ДНУ – на межі загибелі!

Через постійні відключення електрики температура в оранжереї Ботсада – всього 10 градусів тепла. Це загрожує загибеллю десяткам екзотичних рослин.

Війна та регулярний обстріл рашистами критичної інфраструктури нашої країни створюють проблеми не тільки для людей.

Міський сайт вже розповідав про те, що систематичні відключення електрики та тепла є згубними для теплолюбних домашніх тварин, мешканців Акваріума на Монастирському острові.

Як повідомили Міському сайту, критична ситуація – і в оранжереї Ботсаду ДНУ, де зібрано сотні видів теплолюбних екзотичних рослин з усього світу!

Нагадаємо, що навесні 2021 року Ботсад відзначав 90 років від дня свого заснування, і до цієї дати Міський сайт докладно розповідав про нього, його історію та експозицію.

В оранжереї для нормального розвитку рослин температура має бути близько 25-27 градусів. Але через систематичні відключення електрики вона – лише близько 10 градусів тепла.

Директор Ботсаду ДНУ імені Гончара Анатолій Кабар в ексклюзивному коментарі Міському сайту розповів про причини цієї ситуації та її можливі наслідки.

– Які рослини вже постраждали від цієї ситуації?

- Багато хто. Дуже багато. Але найстрашніше може статися, якщо відключення електроенергії будуть глобальнішими, а на вулиці буде нижче мінус п'яти градусів.

- Якісь рослини вже загинули?

- Курчат рахують по осені, а рослини - весною. Навесні збитки будуть зрозумілі.

- ДНУ якось намагається вирішити цю ситуацію?

- Вини університету в цьому немає. Керівництво мене, дякувати Богові, підтримує повністю. Але... Війна та її наслідки. Насамперед - перебої з електрикою. Навіть насоси котельні без неї не працюють.

- І який вихід із цієї ситуації?

- Намагаємося знайти електрогенератори. Необхідні потужністю мінімум – 10 кВт, але краще – 50. Бензиновий або дизельний. На випадок позапланових вимкнень.

Університет теж робив запит до кабінету міністрів та МОНУ, але коли це буде – незрозуміло. Тож увів нічні чергування на випадок відключень.

Разом із усіма співробітниками Ботсаду та ДНУ віримо, що унікальну колекцію рослин вдасться зберегти.

Фото з архіву Міського сайту.





Анатолій Кабар
Анатолій Кабар
Gorod.dp.ua на Facebook.


Анатоль Єбобошко  (21.12.22 10:15): Звісно ж якщо опікуватись тим щоб електрика не зникала у елітних ЖК та номенклатурних будинках коммуністів то у ботанічному саду рослини загинуть і винуваті у тому будуть не тільки а може і не стільки атаки оккупанта скільки блат, договорняк і коррупція. Відповісти | З цитатою
Ботаник  (21.12.22 10:06): Просрал Оковытый уникальный аквариум, теперь загубят оранжерею. "Запитами", конечно можно помочь, но только если ими топить печку. "Зима в деревню Тупые Углы пришла неожиданно, первого декабря". Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Вася  (21.12.22 09:54): Печи булерьян в помощь Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті