Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
19:44

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі батьки дегустували примірні страви за новими нормами харчування для школярів і дошкільнят

|«« «« »» »»|

Від 2022-го року у школах і садках Дніпра харчування буде за іншим порядком, затвердженим відповідною постановою Кабміну (від 24.03.2021 № 305). З новими нормами харчування ознайомлюють і батьків.

Сьогодні, 13 грудня, для батьків учнів школи № 21 організували дегустацію примірних страв за чинними і новими нормами, щоб вони порівняли й оцінили переваги.

За словами технологині, представниці компанії з організації харчування Олександри Малашевої, основні зміни спрямовані на те, щоб зробити дитяче харчування здоровим, збалансованим і більш вітамінізованим.

«Серед основного – збільшення основних груп харчових продуктів. Йдеться про включення фруктів, сухофруктів, насіння, горіхів, збільшення овочів, м’яса, риби, різних видів молочних продуктів, бобових. Натомість виключено сосиски, ковбаси, обмежено сіль, цукор, а також насичені та рослинні жири. Замість консервованих овочів дозволено, наприклад, квашені. Менше смажених страв, а більше тушкованих, запечених. Водночас збільшуються і порції відповідно до трьох вікових категорій», — розповіла Олександра Малашева.

Водночас директорка школи № 21 Антоніна Змієнко зазначила:

«Передусім змінюється саме ставлення до дитячого харчування, зокрема, шкільного. І зараз головне завдання, щоб усі зрозуміли необхідність цього здорового харчування. Щоб замість звичних булок, сосисок віддати перевагу фруктам, салатам, овочам тощо. Часто обговорюємо цю тему і в чатах з батьками, а з учнями проводимо різні заходи – челенжі «Здорова тарілка харчування», «Я готую здорову їжу». Таким чином прищеплюємо дітям звичку до здорового харчування».

Дніпрянка Ольга Лоба – одна з тих батьків, які долучилися до дегустації страв за чинними і новими нормами:

«Молодший син наразі у першому класі. Серед запропонованого скуштувала котлети, фрикаделі, і маю сказати, що вони майже не відрізняються від домашніх – смачні. Загалом дуже тішить, що менше стане цукру, солі, не буде сосисок, а буде більше овочів, м’ясних страв. Наприклад, моя дитина полюбляє каші, які теж включені до переліку. Загалом порції немаленькі. Упевнена, що діти голодним не будуть точно».

Gorod.dp.ua на Facebook.


хм  (21.12.21 22:37): Что-то как-то долговато стали такие вот не особо обсуждаемые и прям значимые новости на главной подвисать... Відповісти | З цитатою
Дмитрий  (21.12.21 15:04): Я бы кстати не утверждал что все плохо в школе.
Просто нужен непрерывный контроль.
Например в конце прошлого учебного года, мои дети есть на отрез отказались.
В этом году неплохо, пока.
Відповісти | З цитатою
676  (20.12.21 13:49): на вот этом зеленский с женой и клопотенко распилили миллиард.
Жаренная котлета? Ленивые вареники? Борщ из капусты и томатного сока? Так есть нельзя!
Відповісти | З цитатою
элка  (19.12.21 14:47): Интересно а где Мамашки дегустировали школьные обеды, не приготовленные ли в столовой ли Горсовета, и неужели они думают что на местах будут готовить так же? Відповісти | З цитатою
Днепрянка  (19.12.21 08:05): Вернулись к системе советского питания. Там в столовых была каша с котлетой. Что тут нового? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
хрень а не еда  (18.12.21 18:10): Петровичу закусить нечем будет Відповісти | З цитатою
Петя  (17.12.21 00:08): Выглядит все мягко говоря не очень. Бедные дети. Відповісти | З цитатою
Петрович  (16.12.21 09:53): был дегустировал главное усугубить перед обедом Відповісти | З цитатою
мимо проходил  (15.12.21 20:48): Мамашки с такими ожесточенно-важными лицами на фотках, что мол если что то не так, типа пересол-недосол, натыкают повара в тарелку и по щам дадут. Відповісти | З цитатою
На продажу что предложат  (15.12.21 01:09): Просьба расширить меню, чтобы ребенок мог купить не пиццу или булочку, а салат, или рыбу и т.д. из меню . Молочку не стоит слишком добавлять. Відповісти | З цитатою
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті