Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
16:43

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Тариф на холодну воду та водовідведення для мешканців багатоквартирних будинків зменшиться – «Дніпроводоканал»

Тариф на холодну воду та водовідведення для мешканців багатоквартирних будинків зменшиться – «Дніпроводоканал»

З першого травня 2019 року нарахування платні за послуги централізованого водопостачання та водовідведення буде спрощено.

Про це повідомив перший заступник директора КП «Дніпроводоканал» Андрій Довгань під час прямої телефонної лінії. Зміни пов'язані з уведенням змін до Закону України «Про житлово-комунальні послуги» та стосуються споживачів, котрі мешкають у багатоквартирних будинках.

«З першого травня тариф на холодну воду і водовідведення з використанням внутрішньобудинкових систем спрощується, запроваджується поняття «абонентська плата». Ці зміни стосуються мешканців багатоквартирних будинків, які мають прямий особовий рахунок. Вони з 1 травня сплачуватимуть за тарифом за централізоване водопостачання та абонентську плату. Раніше існував тариф на централізоване водопостачання та тариф на холодне водопостачання з використанням внутрішніх будинкових систем. Мешканці багатоквартирних будинків платили по 30 копійок за кубічний метр додатково до цих тарифів – як абонплату. З першого травня абонентська платня буде фіксованою та не залежатиме від кількості використаної споживачем води», – пояснив Андрій Довгань.

Також він додав, що тариф на холодну воду та водовідведення для цих абонентів зменшиться, адже вони сплачуватимуть за тарифом централізованого водопостачання – 14,7 грн (з ПДВ) за 1 м3. І з 1 травня до цього рахунку додаватиметься абонентська плата. Вона буде фіксованою та не перевищуватиме максимального граничного розміру, який встановлюватиме Кабінет Міністрів України у розрахунку на одного абонента. Наразі максимальна сума на один особовий рахунок не може бути більшою за 30 грн 58 коп.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Владимир  (01.08.19 10:11): Абон плата будет начислятся только для выкачки денег у населения потому как всем известно, что жильцы давно поменяли трубы за свои кровные. Вода превышает все допустимые нормы загрязнения. В моей квартире стоит на входе трубопровода полипропеленовый катридж. После того как через него пройдет 20 литров воды он становится серым а после 120 литров черным, через 2-3 дня он меняется на новый. Відповісти | З цитатою
Ррр  (20.04.19 15:01): А жилсервис уменьшит свой аппетит, так как ведь он должен обслуживать внутридомовые системы? Да и почему мы должны платить абонплату за только что установленые за свой счет трубы? Відповісти | З цитатою
Ппппп  (20.04.19 14:14): Что за гнусная привычка черное называть белым. Відповісти | З цитатою
Интересующийся  (19.04.19 21:50): Тариф на холодную воду и водоотведение для жителей многоквартирных домов не уменьшится, а наоборот резко увеличится.
Почему:
Во первых - после массового установления счетчиков, цифры в платежках резко уменьшились, соответственно и неоправданная прибыль компании.
Во вторых – реальное качество воды фактически не соответствует стандарту, каждый конечный потребитель у себя это видит.
В третьих - эта статья явно рассчитана на то чтобы пролобировать введение так называемого отдельного тарифа на обслуживание внутри домовых систем холодного водоснабжения, то есть нам хотят в парить абонент плату в месяц на квартиру из расчета, что идет потребление воды где то 100 куб. м.!, в деньгах как указано до 30,58грн. и это без стоимости самой потребляемой воды (в среднем не более 5-10 куб. м.).
Відповісти | З цитатою
я  (19.04.19 13:48): будет только дорожать. все как обычно. Відповісти | З цитатою
...  (19.04.19 10:30): Нужно чтобы воду можно было употреблять из под крана, а то вода такая что приходится покупать очищенную. А вы все тарифы повышаете вместо повышения качества воды... Відповісти | З цитатою
Долой льготы  (19.04.19 09:15): А будут ли платить абонплату пенсионеры и льготчики?
Может это очередная афера водоканала заставить платить даже тех кого они раньше не могли заставить !
Льгота для льготчиков на воду есть а вот абонплату плати сполна!!!
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Андрей  (18.04.19 20:13): Мы сами и за свой счет поменяли трубы и можем также сами их обслуживать без грабительских тарифов водоканала. Відповісти | З цитатою
Мы вас не звали идите..  (18.04.19 18:43): Это уже перебор. 15 грн\куб было станет 13грн+30 грн. Итого 3 куба старых стоят как 1 куб по новому. Відповісти | З цитатою
sv1954  (18.04.19 18:34): Средний расход 10 кубов.30 коп умножаем на 10, получаем три гривны. В итоге плата увеличивается на 27 гривен. Это называется теперь упростили ((( Відповісти | З цитатою
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті