Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
14:56

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Штраф за переказ грошей з картки на картку: кому і за що можуть заблокувати рахунок

Штраф за переказ грошей з картки на картку: кому і за що можуть заблокувати рахунок

Переказ грошей з картки на картку - вельми поширена в Україні форма розрахунку, оплати або ж надсилання коштів один одному. Для його здійснення необхідно знати реквізити банківської картки одержувача. Хоча деякі банки пропонують й інші методи.

Переказ з картки на картку - Україна змінює правила
Нещодавно стало відомо, що Національний банк України має намір змінити правила карткових переказів.

Так, наприкінці березня НБУ ініціював громадське обговорення проєкту постанови, який передбачає внесення змін до порядку проведення платіжних операцій.

Згідно із зазначеним документом, зокрема пропонується унеможливити переведення в готівку грошей за розрахунками, які здійснюються шляхом пересилання без відкриття рахунку.

Метою запровадження такого обмеження вказується "підвищення прозорості платіжних операцій" в Україні.

Щойно зазначений проєкт постанови затвердять, і він набуде чинності, у країні почнуть діяти нові правила переказу грошей з картки на картку.

Яка сума переказу відстежується в Україні - що важливо знати
Переказати гроші з картки на картку - дуже швидкий і зручний спосіб пересилання коштів. Але варто мати на увазі, що деякі операції банки можуть блокувати. Одна з причин - перевищення ліміту.

Запам'ятайте: чинне законодавство передбачає контроль за картковими переказами від 5 тисяч гривень. Особливий контроль ведеться за тими, сума яких перевищує 400 тисяч гривень. Це дозволяє робити банкам постанова НБУ №60. Крім того, самі фінустанови мають право встановлювати власні ліміти.

Штраф за переказ з картки на картку - хто в зоні ризику
Адвокати попереджають, що деяким українцям може загрожувати блокування рахунку і великий штраф через підозрілі грошові перекази. Наприклад, якщо людина не зареєстрована як фізособа-підприємець (ФОП) і займається онлайн-торгівлею, регулярно отримуючи чималі суми грошей з різних не пов'язаних із нею рахунків.

У такому разі банк може заблокувати картковий рахунок клієнта і вимагати від нього роз'яснень. Якщо побоювання про незаконне надходження коштів підтвердяться, дані можуть бути передані в органи контролю. Тоді накладення штрафу (від 17 до 34 тисяч гривень) стане питанням часу.

Варто нагадати, що автоматичні системи безпеки банків звертають увагу на всі транзакції, сума яких перевищує 400 тисяч гривень.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті