Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
17:21

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Навчальна програма для сліпих студентів

Від сьогодні в Національній металургійній академії України розпочала навчання група сліпих та слабозорих студентів. Протягом п’яти років вони будуть вивчати економіку за стандартною програмою. Наразі для них це єдина можливість здобути вищу освіту.

Двадцятидворічний Сергій – тотально сліпий. Але прагне відкрити свою справу. Хлопець приїхав до Дніпропетровська з Сумської області, як тільки дізнався про можливість повноцінного навчання у вузі. 14 сліпих та слабозорих студентів зі всієї України навчаються в спеціальній аудиторії. Вона розташована відразу на першому поверсі. Аби студенти могли дістатися її навіть без допомоги. Згодом тут планують розмістити комп’ютери зі спеціальними моніторами та системами, які озвучують текст. А поки студенти лише конспектують лекції. На цифрові диктофони не вистачило коштів.

Викладачі академії кажуть, що ця група набагато старанніша, ніж звичайні. А їхні вади зовсім не помітні. Вже кілька днів чергують біля академії мами студентів. Алла Стоян привезла на навчання слабозорого сина з Кіровограда, а Світлана Тульчий – з Миколаївської області. Кажуть, що лише в Дніпропетровську у них з’явилася надія, що їх діти будуть повноцінними.

Слабозорі та сліпі навчатимуться за стандартною програмою. Вимоги такі ж суворі, як і до звичайних студентів. Навіть по фізкультурі одержать оцінку. На майбутніх фахівців вже чекають робочі місця в українському товаристві сліпих. Усі бажаючі зможуть відкрити власну справу, але на власний кошт. Принаймні, знань їм вистачить, - запевняють викладачі. У людей з обмеженими можливостями - необмежені здібності до навчання.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті