Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
22:41

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

З початку року Дніпропетровський соціальний центр матері та дитини поповнився новими мешканцями

|«« «« »» »»|

Дніпропетровський міський соціальний центр матері та дитини відкрито влітку 2015 року, він є 17 за рахунком в Україні. З початку року тут свій прихисток разом з немовлятами після пологового будинку знайшли дві жінки.

Загалом на сьогодні у центрі мешкають шість матерів із дітлахами, які опинилися у складних життєвих обставинах. Центр є комунальним закладом, який повністю фінансується коштом міського бюджету. Він відкрився після капітального ремонту приміщення за адресою: просп. Кірова, 121Б. Заклад розрахований на 15 жінок та 15 дітей.

«Тут можуть мешкати жінки з сьомого місяця вагітності і до досягнення дитиною півторарічного віку. В першу чергу центр розрахований для жінок соціально незахищених категорій, ті, які опиняються за тих чи інших обставин у складних життєвих ситуаціях, серед них і випускники інтернатів, жінки, які не знайшли підтримки у родинах стосовно народження свого малюка. У центрі вони безкоштовно можуть мешкати певний період часу для соціальної адаптації, налагоджування свого життя», - сказала директор міського центру соціальних служб для дітей, сім'ї та молоді Інна Супрун.

У центрі матері та дитини створені комфортні умови, тут з молодими матусями працює психолог, соціальний педагог, які допомагають адаптуватися і налагодити життя. За словами Інни Супрун, жінки потрапляють до центру за направленням районних центрів соціальних служб для дітей, сім'ї та молоді.

«Тобто, це ті жінки, які потрапили у поле зору районних центрів соціальних служб. Звісно, у кожної жінки своя історія, непроста доля і головна задача персоналу допомогти і підтримати молодих матерів, у тому числі навчити необхідним навичкам поводження з немовлям, налагодити стосунки з родичами, а також допомогти у питаннях соціального захисту: отримання допомог на дитину тощо», - додала Інна Супрун.

За словами директора соціального центру матері та дитини Олександри Ільченко, зараз головна увага зосереджена на тому, щоб навчити в першу чергу жінок бути мамами, господинями, навчити правильно розпоряджатися власним бюджетом, допомогти зрозуміти жінці, як їй у подальшому будувати своє життя. Наприклад, одній дівчині допомогли відновити загублений атестат училища, інша – має лише освіту семи класів, тому допомогли їй у влаштуванні до вечірньої школи, також надаємо допомогу в електронній реєстрації дітей до ясельних груп дитсадків та у інших життєвих побутових питаннях.

«Мешкаю разом зі своєю донечкою у центрі з жовтня минулого року. Вдячна соціальній службі Жовтневого району, яка направила мене сюди. Тут дуже комфортно, створені сучасні умови для матері та дитини: ліжечка, візочки, постіль, харчування, гаряча вода, іграшки тощо і все це - безкоштовно», - поділилася молода матуся Сніжана.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті