Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 27 апреля 2024
09:50

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

У Дніпрі з’явилось більш як 25 локацій з інтернетом GPON для бізнесу

У Дніпрі з’явилось більш як 25 локацій з інтернетом GPON для бізнесу

У місті розширюється покриття мережі інтернету GPON, який надає національний оператор телеком-послуг Київстар. Зараз працюють понад 25 локацій для бізнесу, підключених до мережі – ТРЦ, офісних центрів, об’єктів промисловості тощо. Надалі оператор планує розширювати мережу покриття як в місті, так і по Україні.

Зокрема, користувачі на основі цієї технології можуть отримати такі сервіси для бізнесу, як фіксований інтернет, передання даних і телефонія на швидкості 20 Мбіт/с, 50 Мбіт/с і 100 Мбіт/с.

«Дніпро – важливе місто для бізнес-спільноти й української економіки як в довоєнний час, так і в умовах повномасштабної війни. До лютого 2024-го щонайменше третина усіх українських ФОП була відкрита на Дніпропетровщині. Навіть зараз Дніпро залишається потужним бізнес-хабом для місцевих і релокованих бізнесів. І його підприємці особливо потребують надійних каналів зв’язку для щоденних завдань», — коментує керівник напрямку розвитку бізнес-клієнтів Київстар у східному кластері Валерій Носенко.

Серед підключених локацій такі, як БЦ «Шевченківський», ТРЦ «Вавілон», ЦУМ, БЦ «АРБАТ» та ін.

Що таке GPON? GPON (Gigabit Passive Optical Networks) – технологія, яка передбачає підключення до інтернету через оптоволоконну лінію. Лінія складається з десятків скляних волокон, які передають світлові імпульси та мають високу пропускну здатність. Завдяки цьому передавання інформації відбувається швидше та є більш стабільним, ніж за підключення через мідний кабель. Технологія подібна до іншого популярного типу підключення FTTB (Fiber to the Building), однак між ними є суттєва різниця: FTTB передбачає наявність додаткового обладнання між вузлом провайдера та користувачем — комутатора у кожному окремому будинку. А GPON має лише центральний вузол зв’язку та пряму оптичну лінію (пасивну оптичну мережу), що підключається напряму до спеціальних приймачів у абонентів. Це забезпечує більшу надійність підключення та вищу швидкість передавання даних і зменшує залежність технології від електроживлення.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Днепра на 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте