Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
03:12

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпряни вийшли на протест, аби зберегти зелену зону від забудови

Дніпряни вийшли на протест, аби зберегти зелену зону від забудови
Фото: Суспільне Дніпро

У Дніпрі жителі одного з житлових масивів влаштували протест проти забудови зеленої зони. Учасники акції розповіли Суспільному: попри петиції, 8 березня робітники почали пересаджувати дерева, аби очистити місце під фундамент для МАФу.

Вранці 8 березня на житломасиві Сонячний робітники пересадили сосну. Та посадили поряд ще п'ять дерев. Місцеві певні: усе, аби почати зведення нових торгових точок.

"Люди побачили, що викопують сосну, і викликали поліцію. Оті люди, що там були, вони сказали – це для фундаменту", – сказала жителька житломасиву Валентина Данилейко.

Правоохоронці зафіксували звернення. Та жителі навколишніх будинків кажуть: ця зелена зона – єдина на мікрорайоні, тож борються за неї останні 20 років.

"Кількість дерев можна по пальцях перерахувати, навіщо нам тут ще один торгівельний комплекс, що він тут покращить. А чого нам тут не вистачить? Пива? Що можна тут зробити, без чого я не зможу жити?", – каже жителька житломасиву Ірина Качанова.

Запобігти зведенню павільйонів вдалося у 2019 році, ще одну спробу підприємці робили у 2021. Утім, мешканці були проти. Нині ж люди впевнені: забудовники скористалися воєнним станом.

"Не запитали людей, чи можна поставити, закрити їм вікна, світло. Багато хто, особливо молоді, які могли б вийти і захистити нас, зараз на війні, захищають нас там, щоб мир принести, а хтось вкладає свої гроші для того, щоб збагатитися", – каже місцева жителька Тетяна.

Також мешканці збирають підписи, аби направити петицію на ім’я міського голови.

"Рік тому ми зібрали 700 підписів з цих п’яти будинків “проти”, тому що тут хотіли піцерію якусь ставити. На сьогодні ми зібрали 400 підписів, і ще збирають з великих будинків, усі обурені, тому що єдина на Сонячному ділянка землі – це тут", – розповіла жителька житломасиву Світлана Масляна.

Що кажуть адвокати
Адвокатка Юлія Сегеда розповідає: у 2022 році міськрада погодила проєкт переносу дерев.

"Ми розуміємо, що дерева не приживуться, це таке розчищення майданчика, я не можу це назвати інакше як мародерство. Це все можливо тільки завдяки співпраці й погодженням з міською радою, вони зараз можуть довести цю справу до кінця, піти проти мешканців, громади", – каже адвокатка Юлія Сегеда.

За проєктом, розповідає адвокатка, тут планують зробити лінію торговельних МАФів.

Суспільне направило до міськради інформаційний запит, аби з’ясувати, чому був виданий дозвіл на забудову зеленої зони.




Gorod.dp.ua на Facebook.


гость  (09.03.23 15:00): Кадастровую карту закрыли. Декларации чиновников закрыли. Зачем? Чтобы можно было дерибанить страну и никто об этом даже не знал? ЕС и США уже говорят о том, что зелёные ребята заигрались и пора бы прекращать воровать хотябы во время такой сложной ситуации в стране Відповісти | З цитатою
Житель  (09.03.23 14:51): Учредитель компании застройщика - Тарасюк, который совладелец Юбилейного и АТБ - обращайтесь к Буткевичу, его партнеру.. Відповісти | З цитатою
Панас  (09.03.23 12:05): Это всё фигня! Главное, что у нас есть крутой проект "Зеленый гай"! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті