Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 17 апреля 2024
02:08

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре ярко отметили юбилей известной поэтессы

|«« «« »» »»|

В Днепропетровской областной универсальной научной библиотеке прошел праздник, посвященный юбилею Леси Степовички.

К сожалению, известная днепровская поэтесса сейчас – не в родной для нее городе. Спасаясь от угроз войны, она уехала в дружественную Польшу и живет в городе Люблин. Но это не помешало ей стать онлайн-участницей праздничного вечера краеведческого клуба «Риднокрай», который был посвящен ее юбилею. Главным докладчиком на вечере был известный днепровский краевед, писатель, журналист Николай Чабан, который увлекательно рассказал гостям о судьбе и творчестве поэтессы.

Вот что об этом празднике сообщила посетившая его Ирина Семенчук:

«У відділі нашої обласної бібліотеки відбулося не просто засідання клубу "Ріднокрай", а дуже цікава і тепла зустріч шанувальників творчості Лесі Степовички. Ми вже навіть і забули про такі атмосферні зустрічі...

І, в першу чергу, щира подяка головному доповідачу пану Миколі Чабану і самій пані Лесі, яка хоч фізично і знаходилась у Польші, але всі дві години зустрічі була з нами через ZOOM.

Цікавим було те, що це не була зустріч , на якій виступив тільки пан Микола. Виступали всі, хто хотів і мав що сказати, і все це доповнювались репліками самої пані Лесі.

Більш за все мені сподобалася коротенька доповідь Світлани Мартиновоі - провідного фахівця літературного музею. Пані Світлана говорила про відвертість у любовній ліриці поетеси.

Леся Степовичка - феноменальна постать! Вона не тільки широко відома українська поетеса, перекладач, прозаїк членкиня Національної спілки письменників України та Національної спілки журналістів України, заслужений працівник культури України. Вона - громадський діяч з чітким баченням своєї ролі в становленні незалежної Батьківщини».

Таким вниманием и обилием поздравлений была растрогана Леся Степовичка, общавшаяся с участниками праздника по Зуму. После окончания праздника она сердечно поблагодарила всех:

«Вітаю із братнього Любліна учасників святкового засідання краєзнавчого клубу "РІДНОКРАЙ" при Дніпропетровській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Первосвятителів Кирила і Мефодія, де створено виставку моїх книг, і де зібралися шанувальники моєї творчості за відсутності автора. Дякую модераторам - блискучому і маститому письменнику-краєзнавцю Миколі Чабану та Ірині Савченко та іншим виступаючим за змістовні і посутні промови. Я дуже зворушена і розчулена вашими привітаннями з моїм творчим ювілеєм. Дякую за вашу увагу та любов, ви - моя родина!

До скорої зустрічі, мої любі!

Все буде Україна! Все буде Перемога!».

Фото со страниц Ирины Семенчук и Леси Степовички

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (9)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (8)

•  У Дніпрі заплановано реконструкцію вул. Гоголя: вона стане напівпішохідною (8)

•  У Дніпрі відзначають День космонавтики (7)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (7)

•  Мера Новомосковська Сергія Рєзніка затримали на хабарі (6)

•  У Дніпрі набирає обертів рух косплею (6)

•  У Дніпрі зник екскурсійний ретро-трамвай – у чому причина? (6)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте