Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
16:05

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Как Днепропетровщина справляется с пандемией?

Как Днепропетровщина справляется с пандемией?

Почти полтора месяца наша область находится в красной карантинной зоне.

С 18 октября 2021 года Днепропетровская область перешла в "красную" зону эпидемической опасности распространения COVID-19. В тот момент процент заполнения «ковидных» коек за неделю вырос почти на 40%. Количество госпитализаций по области составляло от 500 до 600 человек в сутки.

Как область справляется с КОВИД-пандемией? Что предусмотрено в Программе медицинских гарантий для лечения таких пациентов?

Об этом Городскому сайту рассказала начальник управления в Запорожской области Восточного межрегионального департамента НСЗУ Наталия Шулика.

- Яка ситуація зараз в лікарнях Дніпропетровської області?

- 42 лікарні Дніпропетровської області мають договір з Національною службою здоров’я України на стаціонарну допомогу пацієнтам з коронавірусом, з них 12 лікарень у Дніпрі. Список лікарень, які законтрактовані за пакетом за пакетом «Стаціонарна допомога пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою корона вірусом SARS-CoV-2», можна знайти на сайті НСЗУ в розділах «Укладені договори» та «Е-дані».

Загалом в області під COVID-19 виділено 8281 ліжко. Станом на 23 листопада 37,4 % ліжок зайняті пацієнтами з підтвердженими випадками COVID-19. Максимальна кількість госпіталізованих за добу на останньому тижні складала 350 пацієнтів.

У лікарнях Дніпра розгорнуто 2170 ліжок. За останні 7 днів завантаженість «ковідних» ліжок у нашому містізнизилася майже на 16%.

- Часто ми отримуємо скарги від пацієнтів, що вони лікуються за власні кошти. Як Ви можете це прокоментувати?

- Через НСЗУ держава покриває витрати на лікування пацієнтів з COVID-19.З початку року Національна служба здоров'я виділила закладам Дніпропетровської області понад 817 млн гривень для лікування пацієнтів з коронавірусом. Гроші компенсуються не за кожного пацієнта, а за кількість медичних бригад, які створені у лікарні для надання допомоги. З листопада тариф по «ковідному» пакету ще збільшено: НСЗУ платитиме за одну бригаду по 634,3 тисячі гривень.

- Що включено в тариф на оплату послуг медзакладів?

- В тариф на оплату послуг медзакладів, які надають стаціонарну медичну допомогу таким пацієнтам, включено всі лікарські засоби та медичні вироби, необхідні для лікування як в умовах терапевтичних/інфекційних відділень, так і в умовах інтенсивної терапії. Також у пакет, який покриває держава, входить вартість лабораторних досліджень, харчування, киснева підтримка і 300% премії медперсоналу.

Заклади, які лікують пацієнтів з COVID-19 у стаціонарі, мають самостійно купувати кисень, лікарські засоби та медичні вироби, необхідні для лікування пацієнтів з коронавірусом. Це відповідальність керівника закладу. Такі обов’язки зафіксовані у договорі з НСЗУ про надання стаціонарної медичної допомоги пацієнтам з коронавірусом.

Отже, якщо лікарі змушують купувати ліки, передбачені протоколом, або заплатити за безкоштовну послугу, краще одразу звертатися в колл-центр 16-77 або направляти електронну скаргу на сайті Нацслужби здоров’я України за посиланням. Якщо ви вже заплатили, то після скарги Нацслужба звернеться до лікарні з вимогою повернути вам гроші (при наявності у заявника підтверджених квитанцій з аптечних закладів про оплату за медикаменти).

Наталия Шулика.
Наталия Шулика.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
лет театру ДрамиКом

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте