Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
11:01

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі презентували «Відкритий бюджет»

У Дніпрі презентували «Відкритий бюджет»

Міський голова Дніпра Борис Філатов та експерт агентства електронного урядування, IT-консультант проекту «Дніпро смарт-сіті» Яніка Мерило під час прес-конференції 10 червня розповіли про переваги інтернет-сервісу «Відкритий бюджет», за допомогою якого можна відстежувати рух коштів міської казни.

У заході також взяли участь начальник управління інформаційних технологій міськради Ірина Корецька та Володимир Тарнай – експерт центру політичних студій «Ейдос», розробник сервісу «Відкритий бюджет».

Проект «Відкритого бюджету» затвердили під час 8-ї сесії міськради 18 травня. Спочатку на його реалізацію планували витратити 10 млн з міського бюджету. Та завдяки співпраці міської ради з провідними ІТ-фахівцям, які погодилися долучитися до проекту на волонтерських засадах, ці витрати вдалося скоротити до 1 млн. Розробники електронних систем кажуть – Дніпро стає центром впровадження інновацій.

Борис Філатов подякував Яніці Мерило, а також розробникам проекту та волонтерам за те, що вони запропонували альтернативний шлях реалізації «Відкритого бюджету» без суттєвих витрат з міської скарбниці.

«Завдяки волонтерам, небайдужим людям, які надають допомогу у сфері електронного регулювання нашій територіальній громаді, нам сьогодні вдалося втілити цей проект. Я вдячний колегам», – сказав Борис Філатов.

Очільник Дніпра наголосив, що основними перевагами «Відкритого бюджету» є його публічність, прозорість та зручність у використанні.

«Відкритий бюджет» – це проста і зрозуміла розбивка показників доходів і видатків бюджету міста. Тут є візуалізація: податкові надходження, офіційні трансферти, загальний і спеціальний фонди – всі ключові лінії міської скарбниці Дніпра в цифрах. Кожен може побачити, скільки грошей витрачається на основні сфери життєдіяльності міста. Є також інтерактивна карта ремонтів, на якій показано, де саме і який ремонт триває в місті, скільки на нього витрачається коштів. Наразі зафіксовано 928 об'єктів. Дані оновлюватимуть щотижня.

«Я рада постійній політичній підтримці. Це основа всього. Ми самі б не зробили, якщо б не було бажання. Це майже історичний прецедент, коли виділяють гроші, а ми кажемо: «Дякуємо, не треба», – повідомила Яніка Мерило.

Електронна демократія відкриває величезні можливості для Дніпра.

Як відомо, в місті запроваджені електронні петиції. За останніми даними (станом на вечір 9 червня), подано 186 онлайн-документів. Під сорока дев'ятьма петиціями продовжують збирати підписи. 5 петицій перейшли на розгляд, на ще 5 вже є відповіді.

Крім того, успішно застосовується система електронного документообігу – «УкрДок». Її використовують понад 3 тис працівників всіх структурних підрозділів міськради.

Місто також продовжує удосконалювати механізм надання державних послуг iGov. Доступні 98 онлайн-послуг. Ще 29 – у розробці. Також виконано 186 запитів.

На думку Яніки Мерило, такі результати за чотири місяці роботи – неабиякий успіх.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Стас С.  (14.06.16 10:26): Они СКАЗОЧНИКИ! прошло пол года и денег не видать, куда, кому, одни разговоры, У.. БП... и Самопомочи один пустой пиар а стадо ест и хлопает!! Фу как мерзко!!! Відповісти | З цитатою
Дядя  (13.06.16 13:44): Мер Дніпра і губернатор Чорного моря? Цікаво, а чому це він розповідає сидячи в кабінеті, а не плаваючи на човні і звітуючи перед своїми виборцями - рибами і жабами? Відповісти | З цитатою
боря  (13.06.16 10:15): сомневаюсь я, что при нынешнем мэре мы лицезреем интернет-сервис «Открытый бюджет»... так он и расскажет куда и кому уходят бюджетные средства Відповісти | З цитатою
Зю  (10.06.16 16:33): Полгода уже прошло, однако. Відповісти | З цитатою
Зю  (10.06.16 16:31): Так и игде все это великолепие? На сайте исполкома - пустота... А хотел было найти титульные списки капремонтов домов на 2016 год, их нет на сайте. Зашел спросить в горжилуправление на ул. Ленина. Там сказали что списки в недрах горисполкома к ним еще не поступили... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті