Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 29 червня 2024
04:50

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Медики закликають бути обережними – у квітні-травні починається активізація кліщів

Медики закликають бути обережними – у квітні-травні починається активізація кліщів
З потеплінням у лісах, лісосмугах, зелених зонах починається активізація кліщів. Після зими вони є найбільш агресивними, тому медики звертаються до дніпропетровців бути обережними при відпочинку на природі, особливо пильнувати дітей.

«Відпочиваючи, слід пам’ятати про кліщі. Щоб уберегтися від їх укусів можна використовувати спеціальні хімічні речовини, які продаються в магазинах, аптеках, розпилюючи їх на відкриті ділянки тіла, а краще надівати такий одяг, щоб тіло було максимально закритим. Бажано, щоб він був світлих кольорів, аби було добре видно чи повзе по одягу кліщ. Також слід періодично оглядати себе і дітей на наявність кліща на тілі. Досить часто людина не відчуває як по її тіло повзе кліщ, більш того його укус теж може не відчуватися», - сказала головний лікар міського центру здоров’я Алла Толчинська.

Вона також повідомила про офіційну статистику щодо випадків бореліозу (хвороби Лайма), яку передають кліщі.

«На жаль з кожним роком ця цифра збільшується. У 2014 році по місту було зареєстровано 65 випадків бореліозу, тобто хвороби від укусів кліщів, у 2015 – вже 224. З початку цього року офіційно зареєстровано два випадки. Це офіційна статистика, тобто люди, які звернулися до лікарів. Багато хто не надає значення симптомам після укусів кліщів. Хвороба з початку протікає безсимптомно, а потім може призвати і до тяжких наслідків. Тому необхідно обов’язково звертатися до лікарів», - наголосила Алла Толчинська.

За словами головного інфекціоніста департаменту охорони здоров’я міськради Володимира Чумака, клініка бореліозу різноманітна - від почервоніння шкіри у вигляді кільця у місці укусу до підвищення температури тіла до 38-39 градусів, збільшення лімфовузлів, появи свербіжу шкіри як прояв алергічної реакції після укусу кліща.

«Після лікування першої стадії бореліозу людина одужує. Якщо ж не лікувати цю хворобу, то це може призвести до болю у суглобах, ураження серцевої м’язи, сечостатевої сфери, а також при третій стадії – до ураження центральної нервової системи», - зазначив Володимир Чумак.

За його словами, після того як замічено на тілі кліща, його потрібно видалити, це можна зробити самостійно, викручуючи його за годинникової стрілкою.

«Якщо ж самостійно це не вдається зробити, необхідно звернутися до травмпункту. Після цього кліща в жодному разі не треба викидати, а слід здати його до лабораторії обласної санстанції для визначення інфікованості. Від цього залежить подальша тактика лікування пацієнта. Зробити аналіз крові на бореліоз можна у міській клінічній лікарні №21 (інфекційна лікарня)», - додав головний інфекціоніст департаменту.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (18)

•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (14)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (13)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (12)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (10)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (7)

•  У Дніпрі на Сонячній Набережній почали демонтувати великий логотип на 10-поверхівці (6)

•  Заборгували майже 1 млн грн: де у Дніпрі наступного тижня відключатимуть воду (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті