Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
23:25

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Лікарі порадили, як уникнути весняного авітамінозу

Лікарі порадили, як уникнути весняного авітамінозу
Відчуваєте постійну втому та сонливість, дратуєтеся без приводу та втратили апетит? Все це може бути ознаками авітамінозу – постійного супутника ранньої весни. Якщо харчуватися правильно, неприємних симптомів можна уникнути.

Як організувати свій раціон порадили в обласному центрі здоров’я.

Перш за все, організму потрібне різноманітне повноцінне харчування. Їжте невеликими порціями, але регулярно. В раціоні обов’язкові не лише фрукти та овочі, а й продукти тваринного походження.

Щодня в меню повинні бути вітаміни, необхідні організму. Вітамін А міститься в кабачках, свинячій та телячій печінці, телячому серці та шпинаті. Вітамін D - в тунці, сардині, лососеві. Вітамін Е та В1 - в земляних горіхах та печінці. Вітамін В2 - в яловичій печінці та свинині. Вітамін С - в апельсинах, грейпфруті, брюссельській капусті, обліписі і чорній смородині.

Соки з пачки замініть фрешем. Його потрібно випивати протягом декількох хвилин після приготування. Не слід вживати алкоголь та палити.

Обов’язково порадьтеся з лікарем. Він встановить точну причину поганого самопочуття та за потреби призначить вітамінний комплекс.

Як збалансувати раціон, якщо ви дотримуєтеся посту, читайте тут.

Gorod.dp.ua на Facebook.


То ввсе фигня.  (24.03.16 13:43): Я с вашей *** политикой уже лет 20 в Авитаминозе пребываю и ниче выживаю как то без морковки. Відповісти | З цитатою
DEN  (18.03.16 22:59): как раз сезон для облепихи и черной смородины Відповісти | З цитатою
Reality  (18.03.16 17:40): ага. уже бегу покупать лосося и апельсинки для фреша во избежание авитаминоза. ну дня на 3 правильного питания моей зарплаты хватит, а после - мертвым авитаминоз не страшен. Відповісти | З цитатою
весна.  (18.03.16 12:57): при теперешних доходах хоть бы не смешили своими советами. сейчас заработать хоть-бы на хлеб Відповісти | З цитатою
Диетолог  (18.03.16 12:45): Больше нюхайте свежего и быстрого!!! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті