Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
01:52

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Безкоштовне харчування дітей у садочках та школах – тепер у компетенції місцевої влади

|«« «« »» »»|

Безкоштовне харчування дітей у садочках та школах – тепер у компетенції місцевої влади. Такі зміни у законодавстві країни. Голови міст та районів самі вирішуватимуть, скільки коштів виділяти на їжу для школярів.

Про це повідомив директор департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОДА Олексій Полторацький.

Він пояснив, що з цього року у школах та садочках безкоштовно харчуються сироти, малі, позбавлені батьківського піклування, учні 1-4 класів з малозабезпечених родин, чорнобильці, а також хлопчики та дівчатка з особливими потребами. Додаткові ж категорії школярів, які звільняються від сплати за харчування, тепер встановлюватимуть керівники міст та районів.

«Наш департамент звернувся до голів міст та районів з проханням передбачити кошти на безкоштовне харчування всіх школярів 1-4 класів. Вже відгукнулися Дніпропетровськ, Кривий Ріг, Дніпродзержинськ, Орджонікідзе, Новомосковськ, а також П’ятихатський, Томаківський та Солонянський райони», – сказав Олексій Полторацький.

Директор Дніпропетровської школи №35 Лариса Гринь розповідає: «У нашому навчальному закладі 867 учнів, 130 з них – пільговики. Вони харчуються абсолютно безкоштовно. Учні ж 1-4 класів сплачують по 2-5 гривень, старшокласники – 10 грн. Решту компенсує місцевий бюджет. За ці кошти діти отримують м’ясну страву, гарнір, овочі, випічку, компот, сік чи чай».

У садочках все залишається без змін. «Батьки сплачують 60% від вартості харчування, решту бере на себе місцевий бюджет. У молодших групах це 14,72 грн на день, у старших – 23,75 грн», – розповіла завідуюча Дніпропетровським дитсадком №3 Антоніна Купрієнко.

Gorod.dp.ua на Facebook.


достали  (09.02.16 18:52): «Согласно показателям паспорта бюджетной программы «Выполнение наказаний учреждениями и органами пенитенциарной службы» ГПтСУ 2015 год стоимость содержания одного осужденного или лица, взятого под стражу, за счет средств общего фонда государственного бюджета в среднем в год составляет 24 тыс. 553 гривны 28 копеек», — отметили в пресс-службе.

В то же время, по информации ГПтСУ, в нынешнем году, с учетом всех расходов, на одного заключенного в среднем тратится 67 грн 27 копеек в день.
Зато на детей денег нет хотя за ними будующее. Довыбирались и дошли до ручки. Что дальше ??? У властьимуших то проблем нет и зачем думать о людях думают выжили тогда выживут и сечас. Может ещё денег надо платить за то, что на работу приходишь государству?
Відповісти | З цитатою
Юлия  (28.01.16 09:22): Школа № 18 -питание ужасное ( сейчас бесплатное, раньше было платное) начальные классы!!! Одно спасает булочки и пицца! Уважаемый Алексей Полторацкий. обратите внимание как происходят закупки продуктов в школы согласно городск. тендеров!Согласно накладной все продукты в 2 раза дороже рыночных цен -как такое может быть??? Опять кто- то наживается на нас и наших детях. Я готова платить за питание если оно будет качественное, не из дешевых продуктов по заоблачным ценам. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
САДИК №243  (27.01.16 18:02): Питание 19 грн на ребенка в день.Фонд 55 грн в месяц.Плюс Хореография 65 грн в месяц.Пенка. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
36.9  (27.01.16 16:42): а сколько несут домой работники питания школ и детсадов.этого ни кто не контролирует Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Дима  (27.01.16 16:40): Голосовал за Филатова - надеюсь, в этом вопросе он не подведёт и сделает питание для всех школьников бесплатным, я в нём уверен. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті