Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
10:01

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині визначили кращих літераторів, які пишуть про героїв АТО та Другу світову війну

|«« «« »» »»|

На Дніпропетровщині завершився обласний літературний конкурс «Герої моєї Вітчизни». Його учасники писали вірші, нариси та оповідання про перемогу над нацизмом у Європі, Революцію Гідності, анексію Криму, героїзм військових, які захищають Україну.

Кращими у номінації «Поезія» стали Ірина Постольник з Криворізького району та Оксана Крижановська з Криничанського району. Першість у «Прозі» отримали Альона Шульга з Межівського району та Анна Ніколаєнко з Криворізького району.

Про це повідомили у департаменті культури, туризму, національностей та релігій Дніпропетровської облдержадміністрації.

Конкурс проходив на базі обласної бібліотеки імені Свєтлова. У ньому взяли участь близько 20 майстрів художнього слова. Вони змагалися у номінаціях «Поезія» та «Проза» у двох вікових категоріях – від 15 до 21 року, від 22 до 35 років.

Перші місця у номінації «Поезія» посіли 16-річна Ірина Постольник, яка написала вірші «Наш герой» та «Лист від матері солдату», а також 33-річна Оксана Крижановська за вірш «Простий, звичайний хлопець із села». Поетеси представляли Криворізький та Криничанський райони. Свої твори вони присвятили героям АТО.

Кращими у номінації «Проза» стали 21-річна Альона Шульга з Межівського району та 26-річна Анна Ніколаєнко з Криворізького району. Перша письменниця розчулила журі нарисом «Герой нашого часу», який вона присвятила коханому, загиблому у літаку ІЛ-76. Анна Ніколаєнко отримала першість за оповідання «Зореслава», у якому висвітлюються події Другої світової війни.

Ще 7 конкурсантів були відзначені заохочувальними нагородами. Вони майстерно висвітлили у своїх творах події сучасності та історію Другої світової війни.
Gorod.dp.ua на Facebook.


Ветеран ВОВа  (23.06.15 12:48): Можно и по-скромнее..
"На Днепропетровщине определили лучших литераторов, пишущих о и Второй мировой войне и героях АТО "
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті