Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Нд, 16 червня 2024
14:04

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

[email protected]


9 листопада 2023, 14:25

9 листопада - Міжнародний день боротьби проти фашизму, расизму та антисемітизму

З метою підвищення ступеню патріотичного виховання у суб’єктів пробації, 09 листопада 2023 року в Центральному районному секторі філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області працівниками сектору проведено інформаційно – просвітницький захід на тему: «Ніколи знову!».
У всьому світі 09 листопада відзначається Міжнародний день проти фашизму і антисемітизму, як день, коли відбулася перша масова акція фізичного насильства Третього рейху по відношенню до євреїв.
В ніч з 9 на 10 листопада 1938 року почався масовий єврейський погром у Німеччині, що отримав назву «Кришталевої Ночі», або «Ночі розбитих вітрин». «Кришталева ніч» або «Ніч розбитих вітрин» в 1938 році поклала початок Холокосту - масовому насильству стосовно єврейського народу, яке призвело до загибелі близько 6 000 000 євреїв. Сотні синагог було спалено дотла, а тисячі вітрин магазинів, якими володіли євреями, розбиті - звідси й виникла історична назва погрому.
78 років минуло від моменту перемоги над фашизмом, який приніс світу мільйони жертв. Народи всіх країн, насамперед ті, на долю яких випали найбільші страждання, сподівалися, що переможена не тільки фашистська військова машина, але викоренена сама фашистська ідеологія. Однак цього, на жаль, не сталося.
Сьогодні 624 доба повномасштабної російсько-української війни. Українці стали безвинними жертвами проявів неофашизму. Вбивства, тортури, катування, розстріли від дітей до літніх людей – все це ознаки фашизму. Історія знову повторюється.
Згадуючи про злочини фашизму, на вулицях міст і містечок запалюють свічечки і поіменно згадують тих, кого закатували нелюди.
Тому, розповідаючи про злочини нацизму, ми попереджаємо сьогоднішню молодь про те, яким може стати майбутнє, якщо ми вчасно не скажемо «Ніколи знову!» у відповідь тим, хто пропонує обмежити права народу або певної групи людей.


Центральний районний сектор
філії Державної установи «Центр пробації»
у Дніпропетровській області







Переглядів: 159
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті