Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
16:40

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Школярі Дніпропетровщини здобули вісім призових місць на Всеукраїнському біологічному форумі

Школярі Дніпропетровщини здобули вісім призових місць на Всеукраїнському біологічному форумі
У фінальному етапі першості юних дослідників «Дотик природи» представники Дніпропетровщини вибороли два І перших місця, два дипломи ІІ ступеня, також ще чотири конкурсні роботи були визнані гідними ІІІ місця. Загалом у чемпіонаті взяли участь понад 200 біологів-початківців з 20 областей України. З них 73 стали переможцями.

V Всеукраїнський форум тривав з 20 по 22 жовтня у Києві. Про це повідомили в департаменті освіти і науки облдержадміністрації.

За умовами першості учасникам необхідно було провести стендовий захист власних наукових робіт. Конкурсанти змагалися у восьми категоріях. Зокрема, «Біологічні науки» (ботаніка, зоологія, біохімія, мікробіологія), «Екологія та проблеми довкілля», «Енергозберігаючі технології», «Науки про Землю» (географія, геологія), «Науки про Всесвіт» (астрономія), «Науки про людину» (анатомія, фізіологія), «Хімія», «Фізика та астрономія».

У категорії «Наука про людину та медицина» перемогу здобула учениця 11 класу Криворізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №126 Тетяна Лейченко зі своїм екологічно-соціальним проектом «Крок до здоров’я». Ще одне перше місце виборола учениця 11 класу Дніпропетровського хіміко-біологічного ліцею Дар’я Підгорна з роботою «Кольорометричне визначення вітаміну С з використанням 18-молібдодифосфату». Дівчина стала першою у категорії «Хімії».

ІІ місця представники Дніпропетровщини отримали в секціях «Зоологія» та «Ботаніка». Нагороду дістав учень 11 ласу Криворізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 126 Роман Потапенко. Його дослідження «Поліморфізму сизого голуба (Columba livia L) в умовах м. Кривого Рогу» визнали одними з кращих. Ще одна відзнака чемпіонату дісталася також учениці 10 класу Чумаківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Катерині Лисечко за вивчення «Впливу пірогенного фактору на видове різноманіття фітоценозів».

Треті позиції у рейтингу Всеукраїнського форуму здобули четверо школярів. Призові місця у секції «Екології та проблем довкілля» вибороли учениці 10 класу Томаківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 Валерія Турчиненко і Аліна Невінчана зі спільним проектом «Локалізація та ліквідація аварійних розливів нафтопродуктів з використанням опалого листя». Журі також відзначило ще одну спільну роботу у цій галузі – «Утилізація відходів споживання кавової продукції та створення інноваційного вуглецевого сорбену для очищення стічних вод від нафтопродуктів». ЇЇ авторство належить ученицям 10 класу Кисличуватської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Наталі Мисюрі Юлії Ждан.

Разом з тим, дипломами ІІІ ступеня у категоріях «Зоологія» нагороджена учениця 11 класу Нікопольської середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 Марія Кір’якулова. Тема її дослідження: «Білки печінки бичків, як молекулярні біондикатори екологічного стану Каховського водосховища». Бронзову відзнаку у галузі ботаніки здобула також учениця 11 класу Ювілейної середньої загальноосвітньої школи №1 Антоніна Кушнір з роботою «Ареалогічний, таксономічний аналіз флори та рідкісні види рослин озера Солоне» природного заповідника «Дніпровсько-Орільський».

Усі діти є вихованцями Дніпропетровського обласного еколого-натуралістичного центру дітей та учнівської молоді. Раніше юні біологи здобули перемогу на обласному етапі «Дотику природи». Як повідомлялось раніше, на Дніпропетровщині нагородили 18 переможців еколого-натуралістичного конкурсу «Мій рідний край – моя земля».

Gorod.dp.ua на Facebook.


Даша  (26.11.14 14:14): Здравствуйте! Пожалуйста, исправьте в статье ошибку: Подгорная Дарья - ученица коммунального учебного заведения "Химико-екологический лицей" Днепропетровского городского совета. Спасибо! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті