Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
06:02

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Понад 11 тисяч одиноких пенсіонерів та інвалідів отримують допомогу у територіальних центрах

Понад 11 тисяч одиноких пенсіонерів та інвалідів отримують допомогу у територіальних центрах
фото:ria.ru
Понад 11 тисяч одиноких пенсіонерів та інвалідів отримують допомогу у територіальних центрах соціального обслуговування. Про це під час прямої гарячої лінії повідомив заступник начальника управління праці та соціального захисту населення міської ради Юрій Журавльов.

«У нашому місті 8 територіальних центрів, у кожному з них є відділення соціально - побутової адаптації,соціальної допомоги вдома, надання адресної натуральної і грошової допомоги, а також соціально-медичних послуг. Зокрема, з початку року останньою послугою скористалися близько 7 тисяч пенсіонерів», - зазначив Юрій Журавльов.

За його словами, загалом у територіальних центрах надають більше 60 видів послуг. Зокрема, у відділенні соціально-побутової адаптації підопічним центру допомагають в оформленні субсидій та інших документів, у відділенні соціально-медичних послуг пенсіонери можуть пройти курс лікування, фізіотерапевтичних процедур та відвідати заняття лікувальної фізкультури. Соціальні працівники також допомагають своїм підопічним по господарству: купують продукти харчування та медикаменти, готують їжу, сплачують за житлово-комунальні послуги, пораються на присадибних ділянках та ін. Немобільним підопічним територіальні центри надають автомобіль для відвідування лікарень. У територіальних центрах також діють різноманітні гуртки, де пенсіонери проводять своє дозвілля.

Директор територіального центру Ленінського району Тетяна Літвин нагадала, що підопічним територіального центру може стати самотня немобільна людина, яка за призначенням лікаря потребує стороннього догляду або людина похилого віку, діти якої пенсіонери. «Якщо діти з будь-яких причин не можуть доглядати за своїми старенькими батьками, вони можуть звернутись до територіального центру і наші працівники доглядатимуть пенсіонерів, але за це дітям доведеться платити. Кабінетом Міністрів України визначено методику розрахунку за такі послуги», - додала Тетяна Літвин.

Для того, щоб стати підопічним територіального центру необхідно звернутись з письмовою заявою до територіального центру за місцем мешкання. Дізнатися про роботу територіальних центрів можна у районних управліннях соціального захисту населення або у міському управлінні праці та соціального захисту населення (т. 745-56-64).

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті