Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 24 травня 2024
12:27

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Місцеве самоврядування Дніпропетровщини готується до децентралізації влади

Місцеве самоврядування Дніпропетровщини готується до децентралізації влади
1 серпня у Національному агентстві України з питань державної служби (м. Київ) голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод презентував профільним міністерствам пілотну навчальну програму, яка допоможе працівникам місцевого самоврядування стати більш ефективними.

Навчальний курс розроблено у співпраці з Проектом «Місцевий економічний розвиток міст України» та Національною академією державного управління при Президентові України. Унікальну навчальну програму вже апробували дніпропетровські управлінці.

Обласна рада пропонує створити на базі пілотного проекту національний навчальний курс з підготовки та перепідготовки управлінців, щоб забезпечити ефективний економічний розвитку регіонів України в умовах децентралізації влади.

«Суть проекту - допомогти працівникам місцевого самоврядування стати ефективними менеджерами, щоб вони навчилися самостійно розвивати свою територію - починаючи з інфраструктурних проектів і закінчуючи залученням інвестицій. В умовах децентралізації для місцевих керівників це стане головною вимогою. Зараз же на первинному рівні управлінці звикли виконувати вказівки «зверху» і проявляти мінімум ініціативи. Децентралізація влади передбачає принципово новий режим роботи. Місцева влада буде оперувати більшими повноваженнями, більшими ресурсами і, відповідно, нести більше відповідальності. До цього органи місцевого самоврядування повинні бути готові: морально і професійно. Щоб місцева влада працювала ефективно необхідно навчити керівників громад новим принципам роботи. Для цього ми залучаємо найкращих експертів у сфері управління», - підкреслив Євген Удод.

Навчальна програма складається з трьох сесій. Перша розкриває основи місцевого економічного розвитку, його концепції, механізми. Велика частина навчання присвячена стратегічному плануванню, визначенню пріоритетів розвитку території, моніторингу та оцінки реалізації стратегічного плану. Крім цього учасники вивчають маркетинг та брендинг територій. Друга сесія присвячена тактичним інструментам МЕР. Перш за все, мова йде про підтримку місцевого підприємництва: про партнерські відносини бізнесу і влади, нормативно-правове регулювання, формування сприятливого відношення суспільства до підприємницької діяльності, реформування сфери надання адміністративних послуг, збереження та розвиток існуючих підприємств, жіноче підприємництво, стартап-інкубатори та бізнес-акселератори в Україні. Також вивчають питання залучення інвестицій. Заключна сесія присвячена фінансуванн ю та оцінюванн ю місцевого економічного розвитку.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:



 


axabnrg  (07.08.14 12:41): http://www.youtube.com/watch?v=QewEuyTFAhQ Відповісти | З цитатою
Грид  (04.08.14 13:43): проекты проекты идеи и т.п. а когда у Удода хоть один проект, хоть одна идея воплотиться в реальность?? один чес и ничего большего! Відповісти | З цитатою
?  (01.08.14 21:56): А почему эти любители власти, которым пора ответить на многие вопросы, снова сидят в креслах, предвкушая власть без контроля и границ?! Теперь не время децентрализировать власть да и вообще должны прийти новые лица, т.к. к этим доверия не осталось совсем ! Феодалами захотелось быть? Государство в государстве ? Уже видим, к чему этот феодализм приводит! Відповісти | З цитатою
leod  (01.08.14 21:02): Очередной ПИЛотный прожект для расПИЛа бюджета... Для начала местное самоуправление надо полностью переизбрать. Не ДЕЦентрализация ему нужна, ему бы ДЕЦимация не повредила, как в древнем Риме. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (8)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  На цьому тижні було видано 10-тисячний іпотечний кредит єОселя: чи актуально це для Дніпра (6)

•  Смертельна ДТП у Дніпрі: на Набережній Перемоги Geely врізалася в бетонний стовп (з'явилося відео моменту) (6)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Українці стали вдвічі більше купувати вживані авто з США: топ моделей (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті