Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
17:59

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Адміністративно-територіальну реформу планується проводити у 3 етапи

Адміністративно-територіальну реформу планується проводити у 3 етапи
На першому підготовчому етапі будуть визначені пріоритети, терміни реалізації та джерела фінансування. На другому етапі будуть змодельовані тестові громади та відпрацьований механізм об’єднання громад. На третьому завершальному етапі буде проведено узаконювання нових громад та розроблена стратегія розвитку кожної громади.

Це стане потужним поштовхом для розвитку кожного місцевого об’єднання. Передбачається, що ці три етапи можуть бути завершені до кінця 2015 року. Про це розповів радник голови облдержадміністрації Сергій Юхименко під час прес-конференції.

Наразі вже триває перший етап реформування органів місцевого самоврядування. В містах та районах області активно проводяться обговорення законів та роз’яснювальна робота. Також ведеться робота зі збору інформації, яка буде покладена в основу плану по створенню нових громад.

Передбачається, що сьогоднішня система адміністративно-територіального устрою, яка має 6 рівнів адміністративних одиниць (область, район, місто, район у місті, селище та село), буде переформатована та матиме лише 3 рівні (регіон, район чи округ та громада). Такий формат також передбачає і скорочення кількості адміністративних одиниць. Цей процес буде проходити виключно за власною волею громад.

Саме тому наразі на першому етапі необхідно зібрати всю інформацію про побажання та раціональне обґрунтування об’єднання громад.

На другому етапі пройде безпосереднє моделювання громад. Передбачається, що попередньо буде створено 3-5 тестових громад та 1-2 тестові райони, проведено аналіз та оцінку ефективності та доцільності об’єднання громад. Це дозволить відпрацювати типову модель функціонування таких об’єднань, а також виявити та ліквідувати можливі проблемні питання, розробити чіткі рекомендації для всіх інших громад. Такий підхід мінімізує помилки у реалізації реформи місцевого самоврядування у регіоні. Також під час другого етапу будуть проведені місцеві референдуми, на яких громада визначиться та проголосує за об’єднання.

На третьому етапі, коли буде вироблений чіткий механізм об’єднання громад та територій, пройде узаконювання нових громад. Це достатньо відповідальний та нелегкий процес. Після цього буде розроблена стратегія соціально-економічного розвитку громади. Кожна стратегія пройде незалежну експертизу. Передбачається, що після розробки та затвердження стратегії об’єднання отримають суттєву фінансову підтримку від держави. Це стане значним поштовхом для розвитку громад.

Gorod.dp.ua на Facebook.


axabnrg  (26.01.16 15:31): На мою думку, якщо все, що написано в статті «10 фактів про гроші після територіальної реформи» буде дійсно втілено в життя – то хто саме буде бенефіціаром, не викликає жодних сумнівів:
http://ye.ua/news/news_23318.html
Відповісти | З цитатою
вот так...  (18.07.14 18:13): Прежде всего, В ОДИН ЭТАП , ПРОВЕСТИ ЛЮСТРАЦИЮ, ВЫГНАТЬ ПАРТИЮ РЕГИОНОВ или они теперь станут Партией развития Украины? ( НЕ "ДОРАЗВИВАЛИ " ЕЩЕ ?!) а также коммуняк - оборотней, которые уже и те, и другие, показали все свое гнилое нутро ! Иначе НИКОГДА не будет ни мира, ни порядка в стране ! Как они рвутся властвовать, все никак не наедятся! Відповісти | З цитатою
Реальность дня  (17.07.14 05:23): Ну и баламут! Лишь бы не так, как было до них. Главное сегодня все разломать, чтобы ничего не было понятно и тогда у людей не будет времени на осмысление своих социальных проблем. Ломать легче, чем строить. И всегда так - в дни смуты вбрасывается в общественную мысль отвлекающий маневр. Подобное неоднократно проходили в истории.
По их схеме - нужно убрать максимальное число пусть плохих, но все хоть каких-то депутатов местных советов, чтобы окончательно избавить людей от химеры народовластия. Ничего, она все таки крутится!!!
Відповісти | З цитатою
друид  (16.07.14 17:38): То есть, если мы всегда говорили, что совершенно непонятно, чем занимается областной уровень власти: командует и отбирает, реформа подразумевает всех разогнать, а область (регион) укрепить. Все, что мешало областному беспределу (города, районы) теперь уничтожить, все сосредоточить на уровне региональной (областной) власти! Изумительно!!! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 3
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті