Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
10:44

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Група альпіністів Дніпропетровщини підкорила пік Шевченка

Група альпіністів Дніпропетровщини підкорила пік Шевченка
9 березня вся Україна відзначала 200-річчя з дня народження видатного поета, прозаїка, мислителя, художника Тараса Григоровича Шевченка. Знаковому ювілею, життю та творчості Великого Кобзаря 16 альпіністів з Дніпропетровщини присвятили експедицію. Вони зійшли на пік Шевченка, який знаходиться на Центральному Кавказі.

Відразу після сходження на висоту 4,2 тис метрів за допомогою спеціального супутника та техніки спортсмени зателефонували жителям регіону.

Експедиція до піка Шевченка розпочалася 22 лютого з виїзду учасників із Дніпропетровська. Вже 24 лютого альпіністи дісталися підніжжя гори Ельбрус – Азау, що знаходиться на висоті 2,3 тис метрів, 25 лютого розташувалися в високогірному притулку «Бочки», що знаходиться на схилі Ельбрусу. Кілька днів альпіністи здійснювали підйоми та спуски на скелю Пастухова на висоті 4,1 тис метрів, до підніжжя гори Ельбрус – Азау, притулок Музафара. Здійснили кілька виїздів в міста Кашхатау та Хазни. 5 березня альпіністи провели розвідку, заброску та обробку маршруту. І вже 8 березня розпочали сходження, щоб 9-го, у день 200-річчя Т. Г. Шевченка, підкорити 4200 метрову висоту.

У цей день старший тренер експедиції, багаторазовий чемпіон СРСР та України з альпінізму, кавалер ордена «За особисту мужність» Володимир Хитриков зателефонував до облдержадміністрації. Він розповів, що молоді альпіністи під керівництвом досвідчених спортсменів успішно дісталися вершини.

«Це сходження має для всієї групи спортсменів особливе символічне значення. Адже експедиція на цю вершину, приурочена до 200-річного ювілею Великого Кобзаря, також ювілейна. Рівно 75 років тому – у 1939 – альпіністи вперше підкорили пік та назвали його на честь видатного українського поета, - зазначив він. – Сьогодні молоді альпіністи продовжують славну традицію своїх попередників. Долаючи холод, страх та важкі фізичні навантаження, вони прийшли до встановленого на піку бюсту Тарасу Шевченко, щоб віддати данину пам'яті видатному сину українського народу».

Володимир Хитриков також передав вітання мешканцям Дніпропетровщини від всіх учасників експедиції.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Лот  (11.03.14 13:08): А где Вилкул?
- Покоряет Ленинские горы в Москве?
Відповісти | З цитатою
Игорь  (11.03.14 12:35): Кляти мацкали,ишь куда нашего идола вперли. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Днепр  (11.03.14 12:18): Дорогу осилит идущий. Не останавливайтесь на достигнутом. Днепр, на тебя смотрит вся страна! Так держать! Відповісти | З цитатою
В.В.  (11.03.14 11:03): МОЛОДЦЫ !!! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті