Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
09:21

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Конституція створює можливості стабільного розвитку

|«« «« »» »»|

28 червня 1996 року Верховна Рада України прийняла Конституцію України - першу Конституцію незалежної української держави. Україна відзначає 17-у річницю прийняття Конституції України.

Керівник регіону Дмитро Колєсніков привітав жителів Дніпропетровщини зі святом та відзначив обласними нагородами тих, хто зробив вагомий внесок у розвиток Дніпропетровської області та України.

«Прийняття Конституції 17 років тому стало свідченням того, що суверенна та самостійна держава Україна відбулася. Українська держава – наш спільний дім, а Конституція України є фундаментом цього дому, підґрунтям розвитку держави, суспільства та людини», - зазначив Дмитро Колєсніков.

Керівник регіону наголосив, що спираючись на Основний Закон, громадяни України будують нову країну – для себе, своїх дітей і нащадків, заради пам'яті предків. Яскравим прикладом цього є динаміка розвитку Дніпропетровської області. «Наш регіон, як і держава в цілому, динамічно розвивається. Вводяться в дію нові інфраструктурні об'єкти, створюються нові виробництва, будуються дороги, залучаються іноземні інвестиції. Дніпропетровщина упевнено займає лідерські позиції за ключовими показниками соціально-економічного розвитку серед інших регіонів, надаючи потужний імпульс економічного розвитку нашій державі», - підкреслює губернатор.

Керівник регіону зазначив, що сьогодні в Україні відбувається процес модернізації конституційних засад життя суспільства. Початок цьому процесові було покладено у лютому 2011 року. Указом Президента України було створено Конституційну асамблею, до якої ввійшли представники громадянського суспільства, політичних сил, а також вітчизняні та міжнародні експерти. Діяльність Конституційної асамблеї покликана узагальнити досвід реалізації положень чинної Конституції України, розвити та конкретизувати їх, використовуючи та впроваджуючи кращі конституційні практики Європи та усього світу.

«Основа мета реформування чітка та зрозуміла: Україні потрібна Конституція, яка у повній мірі відповідає вимогам сучасності, яка закріплює інноваційну модель суспільного та державного розвитку», - сказав Дмитро Колєсніков, відзначивши, що в Україні створено необхідні умови для повноцінного, відкритого та публічного процесу конституційного реформування.

На сьогодні Конституційна Асамблея прийняла за основу проект Концепції внесення змін до Конституції України для подальшого доопрацювання. До кінця жовтня цього року Концепція має бути готовою до схвалення.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті