Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
17:46

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Не можете закрити люки – будете закривати за собою двері

Не можете закрити люки – будете закривати за собою двері
Керівник регіону Дмитро Колєсніков жорстко розкритикував неоперативні й неефективні дії місцевих чиновників та комунальних підприємств щодо вирішення питання відкритих люків.

Одним із головних питань, які були винесені на колегію облдержадміністрації, стала проблема відкритих люків. Губернатор жорстко розкритикував неоперативні та неефективні дії місцевих чиновників та комунальних підприємств. У зв'язку з трагедією, яка сталася у Дніпродзержинську, були заслухані доповіді місцевої влади, керівників комунальних служб, також свою оцінку дали правоохоронні органи. Під час колегії керівник регіону вніс рекомендацію про звільнення з посади директора Дніпродзержинського міськводоканалу Миколи Проши.

«Дніпродзержинська трагедія не може залишити байдужим жодного керівника територій та комунальних установ регіону. Зрозуміло, що люки самі по собі нікуди не зникають, – існує проблема крадіжок. Але я бачу і недоопрацювання в оперативному реагуванні місцевої влади. Я вважаю незадовільною роботу окремих керівників територій. І не виключено, що будуть ще кадрові рішення», - зазначив Дмитро Колєсніков. - Після трагедії у Дніпродзержинську пройшов вже місяць, але за цей час підприємство «Міськводоканал» пальцем об палець не вдарило для того, щоб виправити існуючу проблему відкритих люків! Тому я вношу на розгляд колегії пропозицію щодо рекомендації міськвиконкому Дніпродзержинська про звільнення директора міськводоканалу Миколи Проши»

Губернатор наголосив, що проблема люків – комплексна. І вирішувати її треба спільними діями місцевої влади та правоохоронних органів. Треба широко застосовувати нові люки, виготовлені за антивандальними технологіями. Але сьогодні пріоритет – оперативне реагування місцевої влади та комунальних служб на наявність смертельної загрози внаслідок відкритих каналізаційних колодязів. За завданням керівника регіону Дмитра Колєснікова у травні була створена робоча комісія, яка проаналізувала стан закритості люків у Дніпродзержинську та в області. І результати її роботи свідчать про незадовільний стан справ на окремих територіях.

Губернатор доручив головам райдержадміністрацій та міським головам негайно створити постійні комісії та організувати систему моніторингу стану люкового господарства.

«Я вважаю незадовільною роботу окремих керівників територій. Залишаються незакритими люки. А для того, щоб ви почали діяти, потрібно тричі провести моніторинг! Це неприпустимо», - підкреслив Дмитро Колєсніков.

Під час колегії директор департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Олексій Бурік доповів, що комісія тричі проводила моніторинг люків у Дніпродзержинську.

«Насторожує той факт, що тільки моніторинг робочої групи дав поштовх до дієвих кроків у м. Дніпродзержинську щодо приведення оглядових колодязів до безпечного стану. Варто зазначити, що підприємства-утримувачі оглядових колодязів, такі як “Дніпродзержинськтепломережа”, ТОВ “Теплосервіс”, Дніпродзержинське УЕГГ, ПАТ “Укртелеком” включилися до роботи по накриттю своїх колодязів, а підприємство КВП ДМР “Міськводоканал” (директор підприємства Проша Микола Андрійович) не вжило жодних дієвих заходів для утримання водо-каналізаційних мереж в належному стані. Жоден з тих оглядових колодязів, які були виявлені під час моніторингу, не був закритий КВП ДМР «Міськводоканал», - наголосив Олексій Бурік. У підтвердження на колегії було представлено фотозвіт. Окрім того, як повідомила прокурор області Наталія Марчук, під час досудового розслідування причин трагедії, яка сталася у Дніпродзержинську, виявлені підозри щодо двох працівників КВП ДМР “Міськводоканал” Дніпродзержинська. На даний час судом задоволено клопотання про їх відсторонення від виконання своїх обов'язків.

Губернатор був жорстким і щодо реагування на звернення громадян з питань відкритих люків. «Терміново закрийте всі відкриті колодязі! Я звертаюсь і до керівників підприємств водоканалізаційного господарства, які присутні на нараді – яких вказівок ви ще ждете? Хто хоче бути наступним? В стислий термін передбачте виділення коштів для закупівлі та встановлення люків!», - наголосив керівник регіону. - Коли мова йде про безпеку наших дітей, відповідальність керівників територій та комунальних підприємств буде персональною, а кадрові рішення – жорсткими та рішучими. Не можете владнати справи – вставайте з ранку, сідайте за кермо та перевіряйте всі люки особисто. Не можете закрити люки – будете закривати за собою двері!», - підкреслив Дмитро Колєсніков.

Проблема відкритих люків – це питання й роботи правоохоронних органів. За дорученням губернатора в регіоні проводиться робота з підприємствами, які приймають металобрухт, ведеться робота з населенням.

Зокрема, перевірки провела прокуратура - у Дніпродзержинську виявлено 8 пунктів прийому металобрухту, які працювали без ліцензії. Причому в одному з них була виявлена кришка від люку. Також у Дніпродзержинську для контролю за цією ситуацією створені мобільні групи з представників правоохоронних органів. Проте губернатор поставив жорсткі вимоги терміново скласти повну картину щодо кількості пунктів металоприйому та детально відслідковувати виконання заборони на прийнятті кришок з оглядових колодязів.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Закройте Люки пад люки!!!  (06.06.13 12:04): Такое ощущение что это днлаеться нарочно... Відповісти | З цитатою
Юра-Днепр  (05.06.13 15:10): ЗОЛОТЫЕ СЛОВА НАПИСАЛ ЧЕЛОВЕК НИЖЕ- ЗАКРОЙТЕ ПУНКТЫ ПРИЁМА МЕТАЛЛА,И ПРОБЛЕМА ИСЧЕЗНЕТ НЕКУДА БУДЕТ ЛЮКИ НОСИТЬ ПРОСТО,А КТО ПРИНЯЛ ЛЮК ИЛИ КАБЕЛЬ ИЛИ ЧТО ТО ПОДОБНОЕ,ШТРАФ 10 000 ЕВРО,И СРАЗУ СТАНУТ ПРИНИМАТЬ МЕТАЛЛОЛОМ ,А НЕ КАБЕЛЯ И ЛЮКИ. Відповісти | З цитатою
piligrim  (05.06.13 14:06): в чем проблема? уж наверное не в мозгах... закройте пункты приема металла - некуда будет нести "стыренное" - вот и всё решение "проблемы"... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
ВСЕМ! СМОТРЕТЬ ВСЕМ!  (05.06.13 11:34): Сегодня, 05.06.2013 года на телеканале "1+1" смотрите программу "Територія обману" в 22:30

http://www.1plus1.ua/dyvitsya/programy/teritoriya-obmanu.htm l

Сегодня программа посвящена обману, преступлениям, совершенным попами, священниками, церковью и церковнослужителями! Вот оно, истинное лицо христианства!
Відповісти | З цитатою
Клим Данилович  (04.06.13 20:36): А вДнепропетровсе открытых люков больше, чем в Днепродзержнске, Павлогдаде и Кр.Роге вместе взятых.
Ну, а я хотел бы спросить другое: почему, если жители домов платят регулярно за горячую воду - а её отключают летом? И это уже вошло в систему. Как должное. Может быть кто-нибудь подскажет - куда обратиться по этому поводу. Ведь это же нарушение наших прав. Если бы мы не платили - можно было бы понять. Но, люди рассчитывают на то, что в кране должна быть горячая вода, а их лишают этого, принуждая покупать водонагреватели.
Куда обращаться? В Общество прав потребитилей? прокуратуру? в Верховную Раду? КУДА?
Завтра будут на ночь выключать свет, мотивируя это тему, что ночью люди должны спать.
Подскажите - где выход?.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 3
ПАВЛОГРАДЕЦ  (04.06.13 13:44): УВОЛЬТЕ И НАШИХ ГОРЕ_РУКОВОДИТЕЛЕЙ! В ГОРОДЕ ОТКРЫТО БОЛЕЕ 600 ЛЮКОВ, А ДЕРЕВЬЕВ УЖАСНЫХ ПИЛИТЬ ЕЩЁ 1000 ЛЕТ! ГНАТЬ НАДО НЕРАДИВЫХ! ГНАТЬ И ВСЁ! И ПАРТИИ ВСЕ ТУТ НЕ ПРИ ДЕЛАХ, ПРИ ЧЁМ ПАРТИЯ, ЕСЛИ ЧЕЛОВЕК РАБОТАТЬ НЕ ХОЧЕТ. Відповісти | З цитатою
Lexone  (03.06.13 21:45): Спешное закрытие подобием люковых крышек из бетонными ничего не дает через 2-3 проезда по нему автомобилем крышка рассыпается. Копу вообще в голову стукнуло что на дороге такие крышки тоже прокатят. Почему только сейчас кинулись, это уже не первый ребенок упавший в люк. Был еще более трагичный когда ребенок в кипятке сварился. Відповісти | З цитатою
гы  (03.06.13 12:25): Ботва для лохов, как всегда! Опять очередной смотрящий благодетель от ПаРтейной братвы грозно надувает щеки,топает ногами и стучит кулаком по столу. ПРи этом ну очень плохо скрывает, что ему абсолютно по..ю что будет с людьми и отданной на разграбление территорией. Главное, вовремя доляху в Межгорье отсылать, да подкидывать "молодому стоматологу" куски пожирней. Відповісти | З цитатою
IGOR  (02.06.13 15:20): Всем ПРИВЕТ!
БОЛЬШУЮ ПОЛОВИНУ ЛЮКОВ А ТО ВСЕ 100% МОЖНО ЗАМЕНИТЬ А ТО И НУЖНО НА ПЛАСТИК!!!
ОООЧЕНЬ НЕ ПОНЯТНО ПОЧЕМУ ЭТО НЕ СДЕЛАЛИ ЛЕТ 5-6 НАЗАД
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Пенс  (02.06.13 13:28): Битву за металл власть ПРоиграла.
Вспомните чугунный забор на центральной улице города- пр. К.Маркса. Где он? Ахметову нужен металлолом, ВР не ПРинимает покарання за кражу люков, незаконные ПРиемные пункты працюють!
ПРосто ужос.
Відповісти | З цитатою
1 2 3 4 5 6
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті