Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
19:08

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Вступ до магістратури: у МОН розповіли, яким цьогоріч буде іспит

Вступ до магістратури: у МОН розповіли, яким цьогоріч буде іспит

Цьогоріч єдиний вступний іспит для вступу до магістратури складатиметься з двох частин на 30 та 27 запитань відповідно.

Про це в ефірі телемарафону розповів заступник міністра освіти й науки України Михайло Винницький, передає УНН.

За словами Винницького, ступінь складності іспиту не змінився. Заступник міністра освіти й науки пояснив, що він складається з двох частин, зокрема тесту на знання іноземної мови.

"Ні, ступінь складності не змінився. Насправді мова йде про єдиний вступний іспит, який складається з двох блоків - це так званий тест на загальні навчальні компетентності, які включають в собі вербальну складову, складову з логіки. Ну й так само - тест на знання іноземної мови. Й те, й те складається з: першої частини на 30 питань та другої на 27 питань. Загалом півтори години" - розповів Михайло Винницький.

Як пояснив посадовець, іспит базується дуже сильно на тому, що використовується так само у Північній Америці й деяких країнах Європи. ЗА його словами, це загальний вступ на після бакалаврський ступінь.

Винницький зауважив, що наразі не можна говорити про чіткі цифри охочих вступити на магістратуру, але у МОН очікують близько 90 тисяч заяв.

"Зараз, на жаль, важко це оцінити (кількість охочих студентів здобути ступінь магістра або аспіранта - ред.) тому, що буквально щойно розпочався реєстрація для вступу. Так станом на 9:30 зареєстровано 386 заявок. Ну очікуємо в районі 80-90 тисяч (заявок - ред), але зараз рано ще говорити про якісь цифри" - зауважив заступник міністра освіти й науки України.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті