Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
10:05

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі – небачене піднесення пішого туризму

|«« «« »» »»|

Цієї весни величезним попитом і популярністю користуються пішохідні екскурсії мальовничими місцями нашого міста та області.

Такий інтерес городян до пішохідних походів та екскурсій логічний і легко пояснюваний.

Третій рік Великої війни всі ми живемо в умовах постійного стресу та страху. А якщо зважити на два роки пандемії, цей стан психологічної напруги триває п'ятий рік. Ми мало куди їздимо і мало чим цікавимося, окрім війни...

У цій ситуації для багатьох пішохідний туризм – і зняття стресу, і пізнання нового та цікавого, і здорове фізичне навантаження, якого багатьом не вистачає.

Про сплеск інтересу до походів розповіли в Екскурсійному клубі «Дніпро» (який займається цим видом організації пізнавального дозвілля з 2017 року):

«ДАВНО ЦЬОГО НЕ РОБИЛИ, але таки варто підсумувати екскурсійний квітень.

Ця весна пробудила надзвичайну активність наших мандрівників і мандрівниць, тож лише за квітень нам вдалося зорганізуватися в різноманітні походи і поїздки

Під проводом краєзнавця Олександра Ярошенка всі бажаючі мали змогу побувати в Кодацькій балці, що безпосередньо пов'язана з історією Дніпра, прогулятися серед мережі озер віддалених теренів лівобережжя міста та відвідати маловідомі Колонський ліс і балку Западню в басейні річки Маячки.

Під проводом Інни Діденко ми повторили ще один Сурський хайкінг, аби відвідувачі помилувалися краєвидами на південь від міста Дніпра, відвідали прекрасні місцини від Новомиколаївської каменярні до екоферми в Зеленому Гаю. Ця мандрівка була замислена як благодійна, тож разом з попередніми двома такими походами нам вдалося зібрати 4000 грн для "Павучків Дніпра" на плетіння маскувальних сіток, за що вдячні всім добродіям.

Також відбулася автобусна мандрівка до Самарського лісу, однієї з наймальовничиших його ділянок поблизу Василівки, де під проводом місцевої знавчині, пані Люби Білоус, учасники і учасниці мандрів переправлялися човном через річку Самару й прогулялися до лісового озера та соснового масиву

Та особливо очікуваною була зустріч з відомим біологом-природознавцем, справжнім знавцем Дикої Природи і натхненним оповідачем, паном Вадимом Манюком. Для нашого ЕКСКУРСІЙНИЙ КЛУБ "ДНІПРО" пан Вадим провів екскурсію в одному зі скверів міста Дніпра, де ознайомив відвідувачів з дикорослими первоцвітами, що масово розквітнули цієї весни в міській локації, а також під проводом науковця учасники і учасниці клубу вирушили до теренів регіонального ландшафтного парку "Дніпрові Пороги", активним творцем і першим директором якого якраз пан Вадим і був. Саме з науково-популярних відвідин РЛП "Дніпрові Пороги" ще 7 років тому й починалося наше глибинне знайомство з історією та Природою ріднокраю. Нині пан Вадим організовує самостійні виїзди до Дикої Природи краю, про що можна довідатися на його особистій сторінці

Тож вісім мандрівок упродовж місяця свідчать про те, що наші мандри так само, як і колись, потрібні учасникам і учасницям клубу - насамперед, для пізнання рідної історії, Природи, місцевості та для психічного перезавантаження

По можливості, намагатимемося й надалі радувати вас новими мандрами. В планах травня - продовження циклу краєзнавчих мандрівок уздовж річки Маячки від Олександра Ярошенка, а також похід у Діївські плавні, Таромський хайкінг з Інною Діденко і ще спробуємо повторити нашу рідкісну, але улюблену "вулканічну" подорож під цвітіння маків».

Фото – Екскурсійний клуб «Дніпро»

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті