Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
02:05

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі з’явився недомальований мурал: чому так сталося

У Дніпрі з’явився недомальований мурал: чому так сталося

На вулиці Володимира Антоновича у Дніпрі призупинили процес малювання патріотичного стінопису. На муралі зображені лелеки, квіти та козак. Це поєднання робіт трьох переможців патріотичного конкурсу серед навчальних закладів регіону.


“За погодженням із трьома переможцями – це учні Павлограду та Дніпра – було вирішено зробити мурал-триптих. Тобто поєднати цих переможців і зробити один. Наша комісія вирішила нанести цей мурал на будівлі департаменту освіти і науки”, – сказала Ольга Лозова, директорка департаменту освіти і науки Дніпропетровської обласної військової адміністрації.

Наразі малювання стінопису зупинили. Все через те, що дозволу на це міська рада не надавала. Адже обране місце є історичною забудовою.


“У місті є правила благоустрою, вони у кожному місті є, і за цими правилами неможливо змінювати колір, якщо це не зазначено у документі будівлі… Малювати на історичних пам’ятках, на фасадах – це треба бути … мені це незрозуміло…” – каже головний художник Дніпра Сергій Білопольський.

Доля патріотичного малюнку залежатиме від рішення міської ради. Якщо буде дозвіл, то роботи продовжать, у протилежному разі — перенесуть на іншу будівлю.

Детальніше в сюжеті Відкритого:

Журналістка: Антоніна Чуйко
Оператор: Руслан Герасименко

Gorod.dp.ua на Facebook.


прохожий  (10.04.24 17:05): Где этот главный художник был, когда на этой исторической памятке достраивали верхний этаж, навешивали кондиционеры и лепили пристройку к зданию?? Или может не занесли ему за мурал? Відповісти | З цитатою
город  (10.04.24 10:52): В городе есть куча бесхозных уродливых заборов, обветшалых зданий, подпорные стенки в конце концов. Пусть там рисуют художники. И заборы облагородят и глаза никому мозолить не будет эта роспись. Кстати, стены своих подъездов они почему то не трогают. Почему интересно?
Почему то инициаторы не думают о том, что спустя пару лет краска выцветет и начнет облупливаться. И эти художества, даже если они патриотичные превратятся в облезлое уродство.
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті