Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
05:41

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Для підлітків ВПО у Дніпрі відкривають безкоштовні групи психологічної підтримки

Для підлітків ВПО у Дніпрі відкривають безкоштовні групи психологічної підтримки

Для підлітків, які через війну були змушені переїхати, у Дніпрі запускають безкоштовні групи психологічної підтримки. Зустрічі з однолітками та психологом будуть наживо щотижня, у вихідні. Наразі триває набір учасників.

Про це Відкритому розповіли психологині Елліна Карепова та Олеся Ольховик.


“Підлітковий вік – складний та дуже важливий етап розвитку дитини. Зміни у тілі, психіці, сприйнятті себе та свого місця у світі. І саме в цей час вони потребують максимальної підтримки. Але це дуже непросто. Більшість батьків погодяться: підлітки закриваються від допомоги, більше не вважають батьків авторитетами, не діляться своїми думками та мріями. Це пояснюється тим, що в їхньому віці настає новий етап розвитку людини, коли діти шукають визнання та реалізації поза родиною, в соціальних групах однолітків тощо. І це абсолютно нормально, адже є частиною формування особистості, процесом соціалізації.

Війна додала багато труднощів у цей процес. Вимушена зміна місця проживання, розрив побудованих зв’язків, стрес, викликаний адаптацією до нових умов життя. Іноді це виливається у крики, агресію, шум, іноді навпаки – дитина сумна і тиха. Емоційний стан підлітків часто буває зовсім непрогнозованим, але навички керування емоціями – не сформовані”, – говорить Елліна Карепова.


“Основною психологічною зміною підлітків, яка штовхає на всі подальші зміни, є вибір нових авторитетів. Для підлітків батьки більше не є єдиною опорою та джерелом підтримки. Не маючи належних знань, дитина легко може піддатись впливу, маніпуляціям або підліток сам може стати “поганим прикладом”. Хоча батьки й не люблять це визнавати. Тоді утворюється атмосфера, де, самостверджуючись, діти отримують травми та розчарування. А це стимулює утворення психологічних проблем.

Група для спілкування – це сфера, де в безпечному просторі дитина отримає знання та навички поведінки та адаптації в соціумі, вивчить себе та свої бажання, потренує вміння бути нарівні й проявляти себе. Наші зустрічі будуть для пізнання свого внутрішнього світу, своїх ресурсів та можливостей цього віку, для становлення власного “я”, своєї індивідуальності та неповторності, для творчої та ефективної взаємодії з однолітками та світом.

Ми як психологи будемо звертати увагу на те, як змінилось звичне життя з початку повномасштабного вторгнення, які є складності при встановленні контактів. Будемо долати невпевненість у собі, страхи, виховувати почуття лідерства, налагодження відносин з однолітками та дорослими”, – зазначає Олеся Ольховик.

Заняття у групах психологічної підтримки відбуватимуться безкоштовно. Зареєструватися за посиланням можуть підлітки ВПО віком від 12-16 років або їхні батьки. Відвідувати групи можна разом.

Більше дивіться у відео:

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті