Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 22 травня 2024
01:46

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У дніпровських будинках ОСББ/ЖБК виконали усі ремонти, заплановані на цей рік за програмою співфінансування

|«« «« »» »»|

У Дніпрі закінчили усі оновлення у будинках ОСББ/ЖБК за програмою співфінансування, заплановані на цей рік. Усього виконано 406 різних видів ремонтів. Серед найбільш затребуваних – оновлені покрівлі, електрика, сантехсистеми, ліфтове обладнання.

У будинку ЖБК № 108 «ЛУНА» (вул. 152-ї дивізії, 3-А) замінили вікна у двох під’їздах.

«Вікна були вже вкрай аварійними. Дуже задувало, а відтак – у під’їздах було холодно. Подали заявку на участь у програмі співфінансування і нам замінили вікна на сучасні енергоощадні склопакети. Одразу відчули, що стало набагато комфортніше. Вдячні дуже за виконані роботи. Торік за програмою нам зробили вимощення будинку. Подали заявку і на наступний рік – хочемо зробити вхідну групу під’їздів. Як добре, що є така поміч від міста. Своїми б силами ми не виконали подібні ремонти», – розповідає голова правління ЖБК № 108 «ЛУНА» Вікторія Шевченко.

Якість виконаних робіт перевірив директор департаменту з питань самоорганізації населення Дніпровської міської ради Святослав Ткаченко. Він 21 грудня чергує по місту.

«Тут була аварійна ситуація, повʼязана з вікнами у під’їздах. Голова ЖБК звернулась до нашого департаменту для усунення аварійної ситуації. Ми розглянули заяву, пакет документів. І за програмою співфінансування вирішили цю проблему. Мешканці цілком задоволені, а це - головне», - підкреслив Святослав Ткаченко.

Під час інспекційного об’їзду черговий по місту перевірив виконаний ремонт електромереж у щитових будинку ОСББ «Парусний 8» (пров. Парусний, 8).

«Старі дроти вже не витримували навантаження і потребували заміни. Особливо проблематично було торік під час блекауту. Коли знов вмикали світло, напруга на будинок не подавалася, оскільки щось перегоріло і не спрацьовувало. Подали заявку на програму співфінансування і нам встановили нову систему електромереж – унікальну для Дніпра. Автомат може перемикатися автоматично. А можна керувати щитовими дистанційно. Урешті маємо дві нові щитові, кожна з яких на два під’їзди.

Торік за програмою нам замінили ліфтові кабіни, троси в усіх чотирьох під’їздах. Наступного року теж подалися на програму щодо заміни електростанцій керування в усіх ліфтах. Це дуже дороговартісні роботи. Тож самотужки нам такого не зробити. Дуже добре, що є допомога від міста. Дякуємо!» – зазначила голова правління ОСББ «Парусний 8» Оксана Савіна.

Черговий по місту оглянув нові щитові. Побаченим залишився задоволений.

«Тут також була аварійна ситуація з електрикою. Голова ОСББ подала заявку на проведення ремонту. Департамент її опрацював. Зробили нові щитові. Мешканці задоволені. Говорять, що все працює», - сказав Святослав Ткаченко.

Він також додав, що наступного року ремонти у будинках ОСББ/ЖБК за муніципальною програмою співфінансування продовжаться. На проведення робіт подано 591 заявку.

На ремонт ліфтового обладнання подано найбільше заявок. За цей вид робіт мешканці сплачують лише 10 % від його вартості, решта 90 % – коштом міського бюджету.

В усіх інших ремонтах у рамах програми 75 % вартості робіт – це кошти міського бюджету, 25 % – мешканців.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Горожанин  (25.12.23 22:42): Было бы удобно, если бы были сразу предоставлены планы и результаты проделанной работы в одной статье, с адресами и перечнем выполненных работ. Відповісти | З цитатою
Дніпрянин  (21.12.23 23:42): Програми софінансування були заплановані, а програми допомоги ЗСУ якось не плануються. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті