Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
02:22

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

В Україні ліквідують заочну форму навчання: Федоров розповів про кардинальну реформу освіти

В Україні ліквідують заочну форму навчання: Федоров розповів про кардинальну реформу освіти
Дистанційне навчання буде введено замість заочного або вечірнього / фото ua.depositphotos.com

В Україні серйозно змінять процес здобуття вищої освіти. За словами глави Мінцифри Михайла Федорова, тепер у студентів буде більше свободи дій.

Вони будуть вибирати, скільки вчитися, які предмети цікаві і навіть зможуть змінювати спеціальність після 1-2 років навчання. Ключові тези реформи він описав у своєму Telegram.

Студенти за контрактом можуть регулювати терміни навчання. Наприклад, прискорити навчання і завершити бакалаврат за 3 роки замість чотирьох. Або навпаки - отримати ступінь за 6 років. Це допоможе формувати зручний графік, якщо студенти працюють або хочуть приділити більше уваги певним предметам.

"Вибір спеціальності після першого або другого курсу. У 17 років суперскладно вибрати професію на все життя. Тому даємо студентам більше часу і можливостей визначитися. Вступаєте на певну галузь, 1-2 роки вивчаєте загальні предмети, далі вибираєте конкретну спеціальність, яка до душі", - сказано в повідомленні.

Дистанційне навчання буде введено замість заочного або вечірнього.

"Україні потрібні освічені громадяни, тому відмовляємося від заочки з 2024 року. Заочна форма навчання - радянський рудимент освіти. Дистанційне навчання показало себе більш ефективно, ніж покупка дипломів і освіта "для галочки", - додав Федоров.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Елена Николаевна  (24.10.23 13:43): нам не нужны умные, нам нужны исполнительные. Відповісти | З цитатою
Гость  (24.10.23 10:12): Началось. Занятся нечем? Відповісти | З цитатою
Бижко прокурор  (23.10.23 22:15): Федорову могу посоветовать закрыть все ВУЗы как элементы коммунистического прошлого, вернем народу его Безграмотность Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Бижко прокурор  (23.10.23 22:13): Делают все чтобы народ был сирым безмозглым и необразованным Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Партизашка  (23.10.23 19:25): Хотелось бы узнать как люди, которые работают с 9 до 18 смогут получить образование. Возможно педагоги будут проводить им дистанционные лекции с 19 до 7 (по ночам) потому что вряд ли работодатели согласятся с тем, чтобы сотрудник полдня вместо работы слушал лекции Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті