Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 23 травня 2024
22:51

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Квартирна афера: у Дніпрі власники квартир у недобудові вимагають повернути гроші або завершити роботи

Квартирна афера: у Дніпрі власники квартир у недобудові вимагають повернути гроші або завершити роботи

Власники квартир у недобудованому чотириповерховому будинку на вулиці Мандриківській у Дніпрі намагаються отримати назад вкладені гроші або ж домогтися від забудовника завершити роботи.

Спочатку будівництво, розповіла місцева жителька Вікторія Берелет, призупинили через падіння крана, а потім — заморозили через війну. Зараз люди звернулися до поліції.

Квартира Вікторії в недобудованій чотириповерхівці. Каже, підписала договір з кооперативом про купівлю помешкання понад два роки тому. До кінця 2021-го їй обіцяли все завершити. Розповідає, роботи повністю заморозили через повномасштабне вторгнення. Представники агенції нерухомості попрохали людей почекати, кооператив, куди надходили кошти, перереєстрували в іншому місті, а забудовник перестав виходити на зв’язок.

"Зараз голова кооперативу цього... Якщо раніше це була реальна людина, вона дійсно була на будівництві, то зараз це взагалі ліва людина. До кого позиватися, ми не знаємо”, — каже жінка.

Купив квартиру на неіснуючому поверсі

Владислав Босянок також придбав квартиру в недобудованому будинку на початку лютого 2022-го. Каже: в агенції нерухомості йому продали помешкання на неіснуючому поверсі. Розповідає, пізніше дізнався, що дозвільні документи в забудовника були лише на чотири поверхи.

"Коли ми приїхали в агенцію нерухомості, то вони почали казати, що в них цих документів немає, а лише на чотири поверхи. Коли я до них приходжу з питанням, як вони продавали квартиру. Кажуть, що в них всі документи на момент оформлення були зроблені. Хоча по реєстрах вони навіть не були зареєстровані”, - розказав він.
Вікторія Берелет каже: в агенції нерухомості продали майже всі квартири в недобудові, навіть на двох поверхах, яких немає. За її словами, житло придбали 33 людини, які загалом внесли 1 мільйон доларів.

Серед власників помешкань є й ті, хто купував у цього забудовника двічі.

"Я втратив 22 тисячі доларів, які дісталися мені дуже важко. Я їх збирав та відкладав на купівлю квартири", — говорить Владислав Маленко.

Що каже адвокат

Адвокат Андрій Верба каже: повномасштабне вторгнення в деяких випадках можуть визнати вагомою причиною для припинення будівництва. Але потрібно довести, що саме ці обставини завадили виконати договірні зобов’язання. Розповідає, кращий варіант для обох сторін - домовлятися.

"Якщо розглядати ситуацію, коли забудовника каже, що він не добудовує і не планує добудовувати. В такому випадку або потрібно йти до суду, стягувати кошти та повертати в судовому порядку", — зазначив адвокат.
Якщо власники вирішать звернутися до суду, розповідає Андрій Верба, то ще постане питання, чи будуть у забудовника кошти. Представник нового інвестора зв’язався з власниками, каже Владислав Босанюк, та запропонував два варіанти: повернути кошти до кінця березня 2024 або дочекатися завершення будівництва і доплатити за помешкання.

"Суспільне" намагалося зателефонувати забудовнику та директорці агенції нерухомості, однак вони не відповіли. Також надіслало інформаційний запит. А власники квартир написали заяву в поліцію.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Дядько в Жигульях  (08.10.23 08:44): говорят, что это какие-то депутаты какого-то горсовета строют, поэтому им можно дурить пайщиков Відповісти | З цитатою
Наблюдатель  (02.10.23 20:37): Бачили очi що купували. Відповісти | З цитатою
Ну как всегда  (28.09.23 11:39): Всё спишут на войну!
Да война!
Представьте!
Хозяина стройки и их крышу военные расстреляли ну типа как в Китае!
Правильно я понимаю???!!!
Или я не прав?
Відповісти | З цитатою
Застройщик лужаек  (27.09.23 15:12): В этой новости прекнасно все. Купив квартиру в не існуючому будинку на не існуючому поверсі))) Бизнесмен уровня Отец Богов. Какие претензии то? По договору там прописано, что в случае форсмажора стороны освобождаются от выполнения условий договора на весь период таких обстоятельств. Подай на меня в суд))) Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (15)

•  Хто цей чоловік, який бʼє жінок у центрі міста? (11)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (8)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Смертельна ДТП у Дніпрі: на Набережній Перемоги Geely врізалася в бетонний стовп (з'явилося відео моменту) (6)

•  На цьому тижні було видано 10-тисячний іпотечний кредит єОселя: чи актуально це для Дніпра (6)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  Українці стали вдвічі більше купувати вживані авто з США: топ моделей (5)

•  З 1 липня у Дніпрі суттєво зростуть ціни на заправках (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті