Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
23:23

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Цьогоріч міграційна служба Дніпропетровщини прийняла майже 1300 заяв від іноземців

Цьогоріч міграційна служба Дніпропетровщини прийняла майже 1300 заяв від іноземців

Надання дозволу на імміграцію в Україну, оформлення документів на проживання або посвідки особи без громадянства. А ще – подовження строку перебування в країні. З такими питаннями зверталися іноземці до обласної міграційної служби. Загалом у 2023-му там прийняли майже 1300 заяв.

«Одне з основних завдань міграційної служби – не допустити незаконної легалізації іноземців в Україні. Під час війни це питання національної безпеки», – підкреслив начальник ГУ Державної міграційної служби в Дніпропетровській області Богдан Чегіль.
Він наголосив, що цьогоріч є законодавчі зміни щодо документування іноземців та осіб без громадянства.

«Тепер люди, щодо яких прийняли рішення про припинення чи скасування громадянства, мають виїхати протягом 30 днів. Або в цей же строк звернутися із заявою про надання дозволу на імміграцію. Інакше їх депортують, – розповів Богдан Чегіль. – Письмово повідомити міграційну службу слід про втрачену посвідку на проживання. На це – 3 дні».
На людей, які не виконують законні вимоги працівників міграційки, очікує адміністративна відповідальність. Раніше вона була не передбачена.

«З 20 жовтня наберуть чинності й зміни до закону, які удосконалюють процедуру надання дозволу на імміграцію в Україну», – сказав начальник Головного управління.

Зокрема, чоловік чи жінка зможуть подати таку заяву не одразу після укладання шлюбу. А лише через два роки.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті