Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
05:43

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Мешканці Дніпропетровщини заборгували за світло понад 700 млн грн

Мешканці Дніпропетровщини заборгували за світло понад 700 млн  грн

Нестача цих коштів гальмує темпи відновлення енергооб’єктів та підготовку до нового опалювального сезону.

Майже 190 тисяч родин області накопичили заборгованість за понад 3 місяці. З них переважна більшість споживають щомісяця до 250 кВт∙год – це понад 140 тисяч домогосподарств. Їх загальна заборгованість складає більше 290 млн грн. Понад 30 тисяч боржників використовують 250-500 кВт∙год. Ще 14 тисяч неплатників споживають більше 500 кВт∙год на місяць, але саме вони мають найбільшу суму боргу на одного клієнта, яка сукупно становить понад 187 млн грн.

За останній рік лише 30% клієнтів розраховуються за світло вчасно та в повному обсязі. Решта вносять платежі частково або взагалі ігнорують обов’язок оплати за спожиту електроенергію. Тариф, який встановлений Кабміном, в тому числі включає оплату послуг за ремонт та обслуговування мереж. Зараз триває посилене відновлення енергетичної інфраструктури після ракетних атак, і тому суттєва заборгованість населення ускладнює хід робіт.

«Ми дякуємо усім клієнтам, які розраховуються за світло. Сьогодні кожна сплачена гривня має важливе значення. Ці кошти не є прибутком енергокомпаній, вони спрямовуються на закупівлю дороговартісного обладнання та проведення ремонтів. На жаль, наразі ми спостерігаємо погіршення платіжної дисципліни і це негативна тенденція, особливо напередодні нового опалювального сезону. Щоб країна залишалася зі світлом, зараз усі споживачі мають бути особливо відповідальними», - сказав генеральний директор YASNO Сергій Коваленко.
Gorod.dp.ua на Facebook.


JopaParwu  (13.09.23 23:34): А давайте сразу чирик за киловатт и будет счастье Відповісти | З цитатою
Горожанка  (13.09.23 14:35): Да главное улицы переименовать, а это все фигня. Відповісти | З цитатою
хорош трындеть  (13.09.23 14:03): давай уже повышение! ведь ради этого это нытье? И что, что недавно повысили? - можно вообще по графику повышать каждый месяц Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Наблюдатель  (13.09.23 13:32): А тарифи виросли на 100% Відповісти | З цитатою
Совет  (13.09.23 12:51): А вы не записывайте в долги авансы, которые предлагаете оплачивать. Глядишь и долг жителей будет в половину меньше. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті