Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
11:02

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Кількість онкохворих на Дніпропетровщині за півроку зросла вдвічі

Кількість онкохворих на Дніпропетровщині за півроку зросла вдвічі

Смертність від онкохвороб в Україні на другому місці після серцево-судинних захворювань. Нацслужби здоров’я України виділила 441 млн гривень на лікування та діагностику онкології та уклала договір співпраці з інститутом раку.

Про це Відкритому розповіла заступниця директора Східного міжрегіонального департаменту Нацслужби здоров’я України Наталія Шуліка.

Укладений договір знижує фінансове навантаження на пацієнта і надає йому можливість безкоштовно перевірити встановлений діагноз та пройти обстеження в Національному інституті раку.

“Національний інститут раку – це фактично перший медзаклад, який цьогоріч входить у Програму медичних гарантій. Ми матимемо єдиний медичний простір для пацієнтів з онкозахворюваннями. Заклад уклав договір на суму розміром майже 441 млн грн із Нацслужбою здоров’я України на 16 пакетів послуг. Українці зможуть отримувати високоспеціалізовану медичну допомогу.

Зокрема якщо у пацієнта вже встановлений діагноз в іншому медзакладі, але він бажає почути думку іншого лікаря, тож може отримати направлення та пройти діагностику в Національному інституті раку. У Програмі медичних гарантій є 6 пакетів медичних послуг, які стосуються онкодіагностики: езофагодуоденоскопія, колоноскопія, цистоскопія, гістероскопія, бронхоскопія, мамографія”, – розповідає Наталія Шуліка.

У Дніпропетровській області кількість пацієнтів з онкозахворюваннями зростає. За останні пів року майже 30 тисяч пацієнток зробили обстеження мамографії. Безоплатну хімієтерапію на Дніпропетровщині проходять понад 24 тисячі людей, радіологічне лікування – близько 10 тисяч осіб. Це значно більше, ніж торік. Раніше реєструвалось до 12 тисяч онкохворих.

Більше дивіться у відео:

Gorod.dp.ua на Facebook.


виталя  (06.09.23 10:58): Если будут и дальше жрать колбасу и курятину, то увеличится в 4 раза. Відповісти | З цитатою
Джек  (06.09.23 00:07): Везунчики только те у кого обнаружили ранний рак первой группы , а сильнее рак не вылечивается во всем мире (метастаза ) , все мы это прекрасно знаем , по этому в Голландии им выдают наркотики (блокировать в голове страх и депрессию) . Відповісти | З цитатою
Iopl  (05.09.23 23:18): Вазисты тоже будущие онкопациенты.. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті