Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
09:41

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Бути тут і зараз: психологиня з Дніпра дала поради, як позбутися нав’язливих думок

Бути тут і зараз: психологиня з Дніпра дала поради, як позбутися нав’язливих думок
ілюстративне фото з відкритих джерел

З негативними думками, що постійно – вдень і вночі – кружляють в голові, хоча б раз стикався кожен. Вони можуть розбудити вас о четвертій ранку, не даючи заснути, лякати наслідками, до яких – якщо не буде вирішена – може призвести ваша проблема.

Як боротися з нав’язливими думками розповість психологиня Еліна Карепова.

«Коли у людини в сім’ї хтось служить і вона постійно за нього переживає – це нав’язлива думка, але вона природня і логічна. Це можна перенаправляти, тобто, що для нього можна зробити, як себе підтримати. Наприклад, коли ми можем здзвонитись», – розповіла Еліна Карепова.

Якщо ці думки про війну загалом, то дотримуватися психогігієни. Тобто не читати все підряд, обирати декілька новинних телеграм каналів, не занурюватись повністю. Коли в голові болючі історії, то психологічно мозку важко.

І загальна рекомендація – бути тут і зараз. Концентруватись на маленьких речах, які ми сьогодні робимо. Або що ми можемо зробити під час вибухів. Зараз ми не контролюємо те, що зовні. Тому важливо повертати собі контроль в маленьких речах.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті