Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 23 травня 2024
14:41

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Підприємці Дніпра та України демонструють рекордну активність – у чому причина?

Підприємці Дніпра та України демонструють рекордну активність – у чому причина?

У червні нинішнього військового року в Україні зареєстровано 31 тисячу нових ФОПів. Це – рекордний показник за останні три роки!

Майже півтора роки в Україні продовжується Велика війна.

Наша країна переживає глибоку кризу. Мільйони працездатних українців виїхали за кордон. Безліч підприємств закрилися або працюють лише у невелику частину своїх можливостей. Офіційна статистика не відбиває реальний обсяг безробіття.

Але ось вам парадоксальний факт, яким поділилися в Міністерстві економіки. У червні цього року в Україні зареєстровано 31 тисячу нових ФОПів, що стало рекордним місячним показником за останні три роки.


У чому причина такого феномену?

Ситуацію спробував проаналізувати відомий дніпровський підприємець та експерт Сергій Ковалевський:

«У червні українці відкрили 31 тисячу ФОПів. Рекордна кількість за останні три роки.

Цікава статистика.

Як підприємець працюю вже 13 років. Тому вирішив проаналізувати цю бізнес-тенденцію.

Відверто кажучи, я не впевнений, що в цьому році стало більше підприємців, ніж у минулому. У 2022 році українці адаптувались до нових воєнних умов роботи. І зрозуміли, що треба працювати, щоб не було.

Знаю приклади підприємців, які закрили свою діяльність минулого року. А в цьому році її поновили.

Чим складніше шлях, тим менше людей до нього йдуть. Якщо аналізувати останнє десятиріччя, то підприємницька діяльність стає доступніша. І в плані її відкриття, і в плані знань, як потім працювати.

10 років тому відкривати ФОП треба було фізично – заяви, черги, живе спілкування з чиновниками. І займало все це не один день.

Зараз в нашій digital-країні ФОП можна відкрити і закрити в декілька кліків. І не треба нікуди йти. Це насправді дуже круто. Бо раніше сходити в податкову – все одно що до моргу. Маю на увазі, так само страшно.

З’явилось багато інструментів з відповідями, як вести і розвивати підприємництво. Як зробити сайт або як приймати гроші. Все можна зробити дистанційно. Без збору купи паперів і вистоювання черг. Є підрядники, які надають десятки послуг для підприємців.

Новий та досить популярний інструмент – це бізнес-клуби. Там комьюніті обмінюється досвідом. А з часом стає клієнтами один для одного.

Ринок насичується послугами і товарами. І це показник.

Зараз гарний час для виробництв. Бо саме на них в першу чергу дають гранти. Тож ФОПи відкривають і під гранти в тому числі. На один ФОП не дадуть 10 грантів. Тому люди залучають до підприємницької діяльності родичів.

Я особисто тільки за, щоб підприємців було більше. Щоб наша Україна розвивалася. Виготовляла товари, які будуть популярні у всьому світі».


Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті