Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 22 травня 2024
15:22

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Медики Дніпра розказали про стан постраждалих від ракетного удару по медичному закладу

Медики Дніпра розказали про стан постраждалих від ракетного удару по медичному закладу

Налаштовують звʼязок з системою НСЗУ та продовжують надавати допомогу пацієнтам. Лікарі Дніпра, в яких росія зруйнувала медзаклад, випустивши 26 травня ракету по будівлі, вже приймають пацієнтів. Допомогу надають в іншому філіалі лікарні.

«Ми з лікарями зібрались у понеділок, через два дні після трагедії і вирішили питання щодо продовження роботи. Ми змогли розміститись, а головне — продовжуємо надавати допомогу нашим пацієнтам. Нам вже вчора привезли компʼютери, яких нам не вистачало, ми налагоджуємо звʼязок із системою. Але у кабінетах будівлі, що наразі зруйнована, залишилась документація. Проте, на щастя, нам вдалось відновити хоча б половину документів. Також хочу подякувати всім, хто рятував нас у той трагічний день: моментально приїхали швидкі, рятувальники. Вони оперативно та злагоджено надавали всім нам допомогу, тож дякуємо кожному», - зазначила лікарка медичного закладу, зруйнованого внаслідок ракетного удару Наталія.

За офіційними даними, 26 травня від ракетного удару постраждало 32 людини, з них восьмеро - це медпрацівники. В той день найбільшу кількість постраждалих, а саме 23 людини, прийняв один із медичних закладів Дніпра. Для порятунку життів працювало три бригади хірургів, три бригади невропатологів та три бригади травматологів, було розгорнуто 5 операційних та дві реанімаційні.

«В першу чергу ми зупиняли кровотечу, далі проводили огляд невропатологи та травматологи. Зі всіх постраждалих трьох пацієнтів ми направили до іншої лікарні задля надання допомоги у нейрохірургічному напрямку. Всі інші хворі отримали повну лікарняну допомогу в нашому закладі.

Шестеро постраждалих довелось ушпиталити. Інші продовжили лікуватись амбулаторно. Тих, кого довелось шпиталізувати, ми розмістили у чотирьох відділеннях: пацієнтів з ураженням кінцівок та з розрізами сухожилля, судин та артерій ми направили до відділення травматології. З черепно-мозковою травмою направили до неврології, один хворий у нас потрапив у реанімаційне відділення, і до хірургічного відділення було скеровано двох постраждалих з комбінованими травмами, зокрема це тупа травма грудної клітини, черепно-мозкова травма та ураження кінцівок. З пʼятниці по понеділок ми змогли налагодити лікування так, що в нас вже четверо виписалось додому.

Вчора виписали пʼяту хвору, це жінка, яка отримала черепно-мозкову травму, наразі її стан покращився, тож вона продовжить лікування амбулаторно. На сьогодні в нас залишився лише один постраждалий, який перебуває в хірургічному відділенні з комбінованою травмою. Він отримує повну допомогу, але якщо його стан буде і надалі покращуватись, то через два дні, можливо, також переведемо його на амбулаторне лікування», - зазначив лікар одного із медичних закладів Дніпра Ігор Валерійович.






Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  З 1 липня у Дніпрі суттєво зростуть ціни на заправках (12)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (8)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (7)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  На цьому тижні було видано 10-тисячний іпотечний кредит єОселя: чи актуально це для Дніпра (6)

•  У Дніпрі переїжджає великий ринок – у чому причина? (6)

•  Українці стали вдвічі більше купувати вживані авто з США: топ моделей (5)

•  Смертельна ДТП у Дніпрі: на Набережній Перемоги Geely врізалася в бетонний стовп (з'явилося відео моменту) (5)

•  Стихійна торгівля у невстановлених місцях заборонена. У Дніпрі проводять рейди (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті