Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
15:15

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Наступного тижня стартує НМТ: що варто знати учасникам тестування на Дніпропетровщині

Наступного тижня стартує НМТ: що варто знати учасникам тестування на Дніпропетровщині

Основна сесія Національного мультипредметного тестування пройде з 5 до 23 червня, додаткова – 11-24 липня. Наразі у Дніпропетровській області зареєстровано близько 25 тисяч учасників. Усі вони вже отримали свої запрошення в особистих кабінетах.

Про це у програмі «Шах і мат» на телеканалі «Відкритий» повідомила директорка Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти Марина Горбенко-Хвастунова.

«У цьому році ми маємо більше зареєстрованих учасників НМТ у порівнянні з минулим. Нас це тішить, адже ми не втрачаємо наших дітей, а на тлі війни це важливо. Заради безпеки ми наполегливо радимо нашим випускникам не оголошувати локацію складання тесту у засобах масової інформації, а також у відкритих каналах», – акцентувала вона.

Якщо учасники не змогли з поважних причин, а це може бути хвороба або повітряна тривога, пройти тестування під час основної сесії, вони мають право впродовж трьох днів подати заяву до регіонального центру оцінювання якості освіти щодо участі у додатковій сесії.

Проведення Національного мультипредметного тесту відбуватиметься у декілька змін. Час початку не оголошується публічно з метою безпеки.

Пані Горбенко-Хвастунова наголосила, діти мають прибути до пункту тестування не пізніше, ніж за 10 хвилин до початку проведення тесту. З собою необхідно мати оригінал паспорта. Документ також можна показати у застосунку «Дія».

Взяти з собою важливо видруковані сертифікат і запрошення або показати їх фото на телефоні. Саме тестування триватиме 180 хвилин. У разі повітряної тривоги, усі учасники та інструктори припиняють роботу та спускаються в укриття.

Всі пункти тестування на Дніпропетровщині обладнані сховищами. Якщо тривога триватиме до години, тестування продовжиться опісля відбою, якщо ж довше – завдання учасники виконуватимуть під час додаткової сесії.

«Наша порада уважно слухати інструкторів і не бути самовпевненими. Якщо інструктори на чомусь акцентують, це дійсно важливо. Важливо прибрати все, що буде заважати. Дуже прикро під час війни бути готовими, налаштованими і просто забути покласти телефон на столик для особистих речей, а потім мати проблему із видаленням з пункту тестування. Це ж стосується і шпаргалок, і переговорів між учасниками в аудиторіях. Це порушення правил, і цих правил мають дотримуватися всі, як організатори, так і учасники тестування», – зазначила Марина Горбенко-Хвастунова.

Більше інформації – у відео:

##: НМТ
Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті