Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
17:21

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Ректор Дніпровської політехніки про нову спеціальність та переваги дуальної форми навчання

Ректор Дніпровської політехніки про нову спеціальність та переваги дуальної форми навчання

Війна внесла свої корективи у роботу НТУ «Дніпровська політехніка», втім не поставила на паузу жодної ідеї та не стала на заваді розвитку закладу. Нині в університеті діє понад 50 освітніх програм. А з вересня цього року у виші можна буде здобути фах за спеціальністю «Біомедична інженерія».

Про це у програмі «Шах і мат» на телеканалі «Відкритий» розповів ректор Національного технічного університету «Дніпровська політехніка» Олександр Азюковський.

За його словами, навчальний заклад надає освітні послуги за спеціальностями, що охоплюють 72% від загального їх переліку, затвердженого Міністерством освіти і науки України.

«Цьогоріч ми починаємо надавати освітні послуги за спеціальністю «Біомедична інженерія». Це якраз про виклики сучасного світу, це про імплантацію та про біомедичні матеріали, інтегровані до тіла людини. Це про надання додаткових можливостей особам з інвалідністю та покращення якості їхнього життя», – зазначив Олександр Азюковський.

З його слів, за результатами торішньої вступної кампанії більша частина вступників Дніпровської політехніки обрали саме інженерні та технологічні спеціальності – це корисні копалини, гірництво, яке на сьогодні є цифровим, інформаційні технології, електротехніка, електроенергетика та електромеханіка, матеріалознавство тощо. Приваблюють сучасну молодь й гуманітарні напрями, такі як маркетинг, журналістика, філологія, культурологія, публічне управління та адміністрування.

Також під час розмови ректор Дніпровської політехніки розповів про переваги дуальної форми освіти для студентів, а саме можливості одночасно навчатися в університеті та працювати за спеціальністю.

Докладніше – у відео:

Gorod.dp.ua на Facebook.


Елена  (31.05.23 19:55): Новая специальность - это хорошо. Но где потом работать? Вузы трудоустройством своих выпускников не занимаются, а самим найти работу по специальности невозможно. Вуз без студентов, конечно же, не останется. Не все же могут за рубеж уехать. Но на месте родителей абитуриентов я бы лучше отправила ребенка за границу учиться. Все равно большинство здесь по контракту учиться. Лучше эти деньги потратить на изучение языка и поступление в европейский университет. Там найти работу более реально. А в Украине после получения диплома добро пожаловать в кафе, ресторан, АТБ и т.д. Відповісти | З цитатою
73%  (30.05.23 20:16): 72%. Прямо магические какие-то цифры Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті