Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
01:15

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

15 років за ґратами проведе мешканець Дніпропетровщини, який «зливав» позиції ЗСУ синові – військовому рф

15 років за ґратами проведе мешканець Дніпропетровщини, який «зливав» позиції ЗСУ синові – військовому рф

Суд визнав винним мешканця Марганця.

Саме за його «наводкою» окупанти намагалися вдарити по інфраструктурі регіону на початку літа минулого року. Втім, українські сили протиповітряної оборони збили всі ворожі ракети.

Чоловіка затримали під час контрдиверсійних заходів на території області у червні 2022 року. Суд призначив йому 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

За даними слідства, зловмисником є мешканець Марганця, який у березні минулого року вийшов на волю з виправної колонії, де відбував покарання за заподіяння тяжких тілесних ушкоджень.

Після цього він почав приховано збирати інформацію про місця базування та переміщення Сил оборони на території регіону. Насамперед він намагався виявити позиції українських зенітно-ракетних комплексів С-300.

Отримані відомості він передавав своєму сину, який входив до складу російських окупаційних угруповань і брав участь в обстрілах населених пунктів на Ізюмському напрямку. Для комунікації із сином зрадник використовував один із месенджерів.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Його засуджено до 15 років позбавлення волі.

Зважаючи, що фігурант має три роки непогашеної судимості, загалом він проведе за ґратами 18 років.



Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті