Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
15:43

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Історія дніпровського лікаря: за останній рік витягнув зі стану ПТСР понад 600 людей

Історія дніпровського лікаря: за останній рік витягнув зі стану ПТСР понад 600 людей

За останній рік Володимир Дєєв витягнув зі стану ПТСР більше ніж 600 людей, яких психологічно намагалася зламати війна. Це і матері, що бачили останнього разу свого сина у кайданах по російському телебаченню. І доньки, для яких тато тепер залишився лиш у серці та на фотографіях. Таких постраждалих, за прогнозом МОЗ, в Україні очікується щонайменше 15 млн.

Про це Відкритому розповів сімейний лікар-реабілітолог, доцент кафедри внутрішньої медицини з курсом профілактичних дисциплін Дніпровського медичного інституту традиційної і нетрадиційної медицини Володимир Дєєв.

“Я працюю з переселенцями, родинами захисників з 2014 року. Можу сказати, що ПТСР у цивільних та військових відрізняється. Я вчу дружин та дітей солдатів тому, як правильно розмовляти з військовим, який щойно з нуля. Після завершення війни, близько 15 млн українців потрібна буде допомога психологів та психіатрів. І близько 800 000 українців будуть потребувати медикаментозного супроводження. Враховуючи світовий досвід, жінок з подібними проблемами буде вдвічі більше. І ці цифри лякають” – говорить Володимир Дєєв.

Володимир Дєєв Для того, аби вивести людину з шокового стану, потрібно хоча б кілька сеансів реабілітації. Собівартість одного – близько 20 доларів. Якщо бажаєте допомогти українцям ментально одужувати – підтримайте фонд helpukrainianhospitals.com, який об’єднав лікарів США та Америки у цій війні. Вони кожен долар перетворять в реабілітацію мам, волонтерок, захисниць України.

Більше дивіться у відео:

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті