Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 24 травня 2024
05:50

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Від пошуку земельних ділянок до розміщення працівників: як міська влада Дніпра допомагає релокованим підприємствам

|«« «« »» »»|

До Дніпра за Програмою релокації з територій, які наближені або перебувають у зоні бойових дій, переїхало 56 підприємств. З них 14 вже розпочали виробничу діяльність. За 2022 рік від релокованих підприємств до бюджету Дніпра надійшло 4,5 млн грн податків та зборів.

За словами начальниці управління регуляторної політики та розвитку підприємництва департаменту правового забезпечення Дніпровської міської ради Ірини Журавльової, серед підприємств є й ті, що розробляють, виготовляють та монтують складне гірничошахтне обладнання, складники до нього, виготовляють обладнання для хімічної, нафтопереробної та газовидобувної промисловості й металургії. Є й декілька підприємств легкої та харчової промисловості.

«Усіляко допомагаємо релокованим підприємствам. Серед іншого з пошуком приміщень, земельних ділянок під виробничі потужності та складські приміщення, з питаннями розміщення працівників у гуртожитках, вивезення обладнання з небезпечних міст. Також консультуємо щодо оподаткування та перереєстрації бізнесу тощо», – розповіла Ірина Журавльова.

Керівництво дніпровського виробничого швацького підприємства «Вилюта» запропонувало релокованому з Лисичанська швацькому підприємству на безоплатній основі виробничі площі та обладнання для ведення господарської діяльності.

«Нині релоковане підприємство перепрофілювалося на виробництво продукції для ЗСУ. Сподіваємося, коопераційні зв’язки спрацюють і буде можливість випускати продукцію, використовуючи виробниче обладнання і приміщення партнерів», – додала Ірина Журавльова.

Зі свого боку директорка підприємства «Вилюта» Людмила Лупульчук зазначила: «З релокованим підприємством ФОП «Косілкин» нас звела міська рада. Ми готові цілком безкоштовно надати колегам цех з машинками, розкрійний стіл. Розуміємо, що у такі непрості часи потрібно допомагати».

Водночас керівник релокованого підприємства Дмитро Косілкин додав:

«Після повномасштабного вторгнення вирішив урятувати бізнес і переїхав до Дніпра. Дуже вдячні міській владі, яка допомогла на місці з різними організаційними питаннями. Також велика подяка місцевому підприємству, з яким попередньо домовилися про використання як їхнього обладнання, так і розміщення власного».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (15)

•  Хто цей чоловік, який бʼє жінок у центрі міста? (11)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (8)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  На цьому тижні було видано 10-тисячний іпотечний кредит єОселя: чи актуально це для Дніпра (6)

•  Смертельна ДТП у Дніпрі: на Набережній Перемоги Geely врізалася в бетонний стовп (з'явилося відео моменту) (6)

•  З 1 липня у Дніпрі суттєво зростуть ціни на заправках (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Українці стали вдвічі більше купувати вживані авто з США: топ моделей (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті