Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 24 травня 2024
16:05

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Через відключення електрики подорожчає низка продуктів

Через відключення електрики подорожчає низка продуктів

Через відключення електрики незручності відчувають не тільки прості жителі, а й підприємства. Про проблему других, загалом, мало хто замислюється. І дуже даремно. Цілком імовірно, що відключення призведуть до зростання цін на продукцію.

Про це повідомляє сайт UBR.ua. Подорожчають м'ясо, молочка та овочі.

Птахофабрики знизили продуктивність

Відключення електрики призвели до того, що підвищилася вартість виробництва на птахофабриках. Знизилася і їхня продуктивність, оскільки порушуються процеси виробництва. Цінову політику доводиться переглядати, як і план виробництва.

Використання генераторів - чудова ідея. Але це також додаткові витрати. При цьому, це дуже важливий момент. Інкубацію яєць і молодняк потрібно забезпечувати.

Підвищення кількості генераторів на виробництві тягне додаткові витрати на паливо. Також враховується ризик їхнього виведення з ладу. Усе це позначається на собівартості.

Свинина

Аналогічні проблеми й у сфері виробництва та переробки свинини. Замовники не хочуть отримувати охолоджене м'ясо, постійно переносячи терміни. Це призвело до збільшення залишків та обсягу повернень. У середньому, обсяги заготівлі та завантаження знизилися на 20-30%.

Збільшилося просідання цін. Другий тиждень жовтня жива маса свинини коштувала 73,9 гривень за кілограм, а за чотири тижні вона впала до 61,7 гривень за кілограм.

Підприємства витрачають більше на енергоресурси, адже кіловат електрики від генератора приблизно в 3 рази вищий за стандартний. Тривале вимкнення світла призводить до більших втрат і зростання собівартості продукції.

Молочка

Саме у молокозаводів вийшла найскладніша ситуація. Відключення електрики призводять до втрат обсягів сировини і готової продукції.

Купівля генераторів тільки збільшує собівартість, що відчують клієнти магазинів, подивившись на полиці.

Ще один важливий момент. Нібито, Укренерго вимагає від молокозаводів скоротити споживання електроенергії на 50%. У разі його виконання, продукції стане в рази менше, зарплати робітникам уріжуть, податковий надходжень також буде менше. Своєї молочки в магазинах стане менше, а імпорт зросте в рази.

До Кабміну вже звернувся "Союз молочних підприємств" із проханням підтримати молокозаводи. Інакше не залишиться вибору, і поголів'я худоби скоротять у рази.

Подорожчають овочі

У зимовий період сховищам потрібне опалення. У деяких випадках - охолодження. Дизельні генератори потребують палива, а ціни на АЗС далеко не низькі. Навіть якщо взяти вартість дизеля по 50 гривень, то на один кіловат енергії потрібно 500 мл. дизельного палива. Це 25 гривень. Економісти вважають, що вартість зберігання подорожчає в 4 рази. Подорожчання на ринках і магазинах буде на 20%.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (8)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  На цьому тижні було видано 10-тисячний іпотечний кредит єОселя: чи актуально це для Дніпра (6)

•  Смертельна ДТП у Дніпрі: на Набережній Перемоги Geely врізалася в бетонний стовп (з'явилося відео моменту) (6)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Українці стали вдвічі більше купувати вживані авто з США: топ моделей (5)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті