Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
18:36

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Продають свої іграшки, щоб підтримати армію. У Дніпрі дев’ятирічні хлопці допомагають ЗСУ

Продають свої іграшки, щоб підтримати армію. У Дніпрі дев’ятирічні хлопці допомагають ЗСУ

9-річний Святослав з Дніпра, який продає свої іграшки для підтримки ЗСУ, збирає команду та розширює асортимент. До волонтерської ініціативи хлопчика долучився його друг – Микита, якому також 9 років.

"Я захотів, щоб наша країна перемогла"

Хлопці розкладають свій товар під одним з торговельних центрів Дніпра. В асортименті – іграшки, прикраси, посуд.

Минулого тижня Святослав у такий спосіб за три дні зібрав понад 3 тисячі гривень. На ці кошти придбали продукти харчування та засоби гігієни для військовослужбовців, які хлопчик відвіз у частину.

“Я захотів, щоб наша країна перемогла. Я дивився по телевізору, як інші діти продають, співають, їм дають гроші на армію. І я вирішив щось робити”, – розповідає Святослав.
До наступного етапу збору коштів долучився друг хлопчика – 9-річний Микита.
“Я зрозумів, що ЗСУ дуже складно, і теж вирішив продавати свої іграшки”, – каже він.

"Хлопцям нічого не шкода для великої справи"

Юні волонтери розширили асортимент. Мама Святослава каже: син тягне з дому все, що можна.
“Це буси, якісь глечики, все, що погано лежить в хаті – все йде на продаж для допомоги ЗСУ. Ми зробили зі Святиком вчора такі гарні національні браслетики. Вони розійшлися за п’ять хвилин. Тому ми ще будемо робити і продавати їх”, – говорить Інна Кужман.
За словами Інни Кужман, Святослав продає навіть іграшки братів та сестер.
“Вони десь може і дорогі для нас, бо діти гралися ними. Але йому нічого не шкода для такої великої справи. Я думаю, що кожен міг би в свою чергу допомагати нашій Україні, і ми би скоріше прийшли до перемоги”, – зазначила Інна.

Як реагують перехожі

Гроші для ЗСУ залишив 7-річний Дмитро. Його мама Катерина каже: ця ініціатива хлопчиків – найкращий приклад об’єднаності та незламності українського народу.
“З малих років наші діти вже беруть безпосередню участь у підтримці країни, ЗСУ. Мій син також в неділю брав участь в благодійному забігу на 400 метрів, і таким чином також підтримав військовослубовців. А наш батько служить в Національній гвардії зараз. Ми чекаємо на перемогу, і підтримуємо країну як можемо”, – розповідає Катерина.
За два дні хлопці вже зібрали понад тисячу гривень. Охочі стати їхніми покупцями та допомогти таким чином ЗСУ можуть знайти маленьких волонтерів біля торговельного центру на 12 кварталі щодня з 16 години.





Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті