Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
01:16

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Домедична допомога в умовах війни: фахівці ДДУВС діляться професійним досвідом

Домедична допомога в умовах війни: фахівці ДДУВС діляться професійним досвідом

Тренінг «Основні правила надання домедичної допомоги в умовах бойових дій» розпочато у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Першими базові навички та алгоритми дій у кризових ситуаціях опановували понад 30 працівників Управління представництва інтересів держави в суді Дніпропетровської обласної прокуратури.

Тренінг проводився під керівництвом завідувача кафедри криміналістики та домедичної підготовки Костянтина Чаплинського. Інструкторами стали доценти кафедри Олена Никифорова, Ганна Бідняк, Віктор Плетенець та професор Ігор Пиріг.

Цикл занять, який запропонували фахівці ДДУВС, включає в себе вивчення алгоритму дій у секторі обстрілу, транспортування та укриття пораненого.

Співробітники обласної прокуратури зокрема відпрацьовували надання допомоги під час зупинки різних видів кровотеч, правила накладання турнікету, тампонади, а також розглядали домедичну допомогу при невідкладних станах тощо.

«В умовах сьогодення кожному з нас вкрай важливо володіти навичками надання домедичної допомоги, особливо при необхідності зупинки критичної кровотечі та інших важких станах. У вирішальний момент це може зберегти життя вам або вашим близьким чи оточуючим», – підкреслила Ганна Бідняк.

Як зазначають викладачі кафедри, у подальшому на базі університету передбачається систематичне проведення безкоштовних тренінгів із домедичної допомоги.



Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті